També us haig de dir, que quan l'he fet ha agradat molt, llavors sempre conto en fer-lo i sé que no fallarà.
Aquí teniu la recepta, és fàcil, ja que l'elaboració és senzilla i un altre avantatge és que es pot fer amb antelació.
Ingredients:
- 500 g de lluç net d'espines i pell.
- 4 ous xl.
- 250 cc de crema de llet
- 500 cc de llet
- 2 o 3 cullerades soperes de salsa de tomàquet casolana
- 1 ceba mitjana tallada a trossets petits
- 1 fulla de llorer
- sal i pebre negre molta
- 20 g de mantega
- 1 motlle de plum-cake
- paper sulfurat de cuina
Per la Salsa tàrtara:
- 150 g. de Maionesa casolana o de pot.
Elaboració:
Afegiu a la maionesa
1 Cullerada postres de cogombret en vinagre.
1 Cullerada postres de tàperes.
½ Unitat de Ceba tendra.
1 Cullerada postres de mostassa.
1 pessic de sal.
i tritureu amb la batedora elèctrica.
Proveu-la i podeu afegir més dels ingredients al vostre gust.
Per la salsa còctel:
- Maionesa casolana
- Ketchup
- Salsa de soja.
- Optatiu, una cullerada de whisky
Elaboració:
A la maionesa afegiu Ketchup fins a obtenir un color rosat, afegiu una cullerada de salsa de soja. Remeneu amb una batedora manual fins a integrar tots els ingredients. Si us agrada més, podeu substituir la salsa de soja per Whisky.
Elaboració del pastís:
1- Posem aigua, sal i el llorer al foc. Quan arranca el vull introduïm el peix i deixem coure només 2 o 3 minuts. L'escorrem i deixem refredar.
2- En una paella amb la mantega i una mica d'oli, fregim la ceba fins que quedi tova i transparent.
Mentrestant, esmicolem el peix traient-li la pell i les espines que pugui tenir.
3- En un bol, fiquem els ous sencers, la crema de llet i la llet. Salpebrem al gust. Batem una mica amb la batedora elèctrica, per integrar tots els ingredients.
![]() |
He mesurat la llet amb l'envàs de la crema. |
Seguidament, barregem la ceba amb el peix ja esmicolat i els afegim a la barreja dels ous.
Ara afegim les tres cullerades de tomàquet fregit o inclús una mica més fins que agafi un color rosat. Aquest pas és al gust de cadascú. Tornem a triturar per fer la barreja més fina. Rectifiquem de sal i pebre.
4- Preparem el motlle folrant-lo amb paper de forn i aboquem la barreja. Donem uns cops sobre el marbre o taula de treball perquè no quedi cap bombolla d'aire a l'interior. Ara posem el motlle al bany maria amb l'aigua calenta, així començarà a coure més de pressa.
Mentre haurem escalfat el forn a 190°.
![]() |
Un truc perquè no es mogui el paper, en folrà el motlle, és mullar una mica les parets d'aquest amb aigua. |
5- Introduïm en el forn i el deixem coure, primer destapat fins que comenci a daurar-se la superfície., Un cop daurada, el tapem amb paper d'alumini i el deixem coure així fins que punxant-lo al mig del pastís, l'agulla o palet de brotxeta surti sec. Tot plegat seran uns 45 minuts, però com sempre us dic vigileu perquè el temps dependrà de cada forn.
![]() |
Si queda una mica torrat, no té importància. Després queda a sota. |
Per acabar el decorem amb una mica de salsa maionesa i els ingredients que tinguem a mà i al gust de cadascú.
L'acompanyarem amb la salsa tàrtara i la salsa Còctel.
BON PROFIT!
![]() |
Amb el sobrant de massa, he fet un altre motlle més petit i ha quedat així de bé. |
Suggeriments:
- Els lloms de lluç prèmium congelat de La Sirena, va molt bé perquè ja no té espines.
- Es pot fer amb qualsevol peix que us agradi com escórpora, rap, bacallà fresc, etc.
- Jo ho faig amb salsa de tomàquet casolana però podeu fer servir tomàquet fregit en conserva.
- Es pot acompanyar d'unes llesquetes de pa torrat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gracias por participar en esta página.