POLLASTRE GUISAT AMB BOLETS
⏩ Cuina tradicional ⏩ Cuina de sempre. Un plat que a casa mai falla! Ingredients per 6 persones: - 1 1/2 pollastre tallat a octaus. - 2 llaunes de rovellons - 1 bossa de moixernons secs - Oli d'oliva - 1 nou de llard - Sal i pebre - 1/2 cabeça d'alls - 2 o 3 cebes de figueres - 12 tomacons ratllats - 1/2 got de vi negre - 1/2 got de vi ranci - Aigua amb gas per cobrir - Farigola
- 1 fulla de llorer
Per la picada:
-Sal
-1 gra d'all
-Un grapat d'ametlles torrades
-Un tros llesca de pa fregit
-Julivert
-1 presa de xocolata.
Elaboració:
1.Salpebrem el pollastre.
Fregim la llesca de pa a la cassola i la reservem. Ara, sallem el pollastre a la mateixa cassola amb oli i el llard. Retirem i reservem.
2. Introduïm els alls i la ceba fins a daurar.
4. Un cop cuit el sofregit, incorporem el pollastre, afegim el vi ranci, remenem per evaporar l'alcohol dos minuts i afegim l'aigua dels moixernos colada i si cal una mica més d'aigua mineral o de Vichy, fins a cobrir el pollastre. Corregim de sal, posem el llorer. Tapem i deixem coure 1 1/4 hores. Mentrestant, escorrem els rovellons i el passem en una paella amb una mica d'oli i els reservem.
5. Passat el temps de cocció del pollastre, el traiem i colem la salsa per un colador de malla fina o un xinès per fer-la més fina. 6. Tornem a posar la salsa a la cassola i posem la picada, una mica d'aigua i remenem. Introduïm els moixernons remullats escorreguts i els rovellons. Tot seguit, posem el pollastre i una mica més d'aigua del remull dels moixernons, si fa falta. Tapem i coem tot junt 10/15 minuts més.
7. Ja podem servir acompanyat amb arròs blanc, patates fregides, etc.
També posarem els moixernons en remull en aigua tèbia (conserveu aquesta l'aigua)
3. Quan la ceba sigui daurada. Afegim el tomàquet i la farigola, remenem. Deixem coure una mica el tomàquet i que evapori una mica el seu líquid de vegetació. Ara, afegim el vi negre deixem reduir l'alcohol i espessir el sofregit.
4. Un cop cuit el sofregit, incorporem el pollastre, afegim el vi ranci, remenem per evaporar l'alcohol dos minuts i afegim l'aigua dels moixernos colada i si cal una mica més d'aigua mineral o de Vichy, fins a cobrir el pollastre. Corregim de sal, posem el llorer. Tapem i deixem coure 1 1/4 hores. Mentrestant, escorrem els rovellons i el passem en una paella amb una mica d'oli i els reservem.
Farem també la picada, posant tots els ingredients en el morter o bé passant-los pel minipimer amb una mica d'aigua dels moixernons. Reservem per a després.
5. Passat el temps de cocció del pollastre, el traiem i colem la salsa per un colador de malla fina o un xinès per fer-la més fina. 6. Tornem a posar la salsa a la cassola i posem la picada, una mica d'aigua i remenem. Introduïm els moixernons remullats escorreguts i els rovellons. Tot seguit, posem el pollastre i una mica més d'aigua del remull dels moixernons, si fa falta. Tapem i coem tot junt 10/15 minuts més.
7. Ja podem servir acompanyat amb arròs blanc, patates fregides, etc.
.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gracias por participar en esta página.