diumenge, 25 de maig del 2025

POLLASTRE GUISAT AMB BOLETS

 POLLASTRE GUISAT AMB BOLETS




⏩ Cuina tradicional ⏩ Cuina de sempre. Un plat que a casa mai falla! Ingredients per 6 persones: - 1 1/2 pollastre tallat a octaus. - 2 llaunes de rovellons - 1 bossa de moixernons secs - Oli d'oliva - 1 nou de llard - Sal i pebre - 1/2 cabeça d'alls - 2 o 3 cebes de figueres - 12 tomacons ratllats - 1/2 got de vi negre - 1/2 got de vi ranci - Aigua amb gas per cobrir - Farigola
- 1 fulla de llorer Per la picada: -Sal -1 gra d'all -Un grapat d'ametlles torrades -Un tros llesca de pa fregit -Julivert -1 presa de xocolata. Elaboració: 1.Salpebrem el pollastre. Fregim la llesca de pa a la cassola  i la reservem. Ara, sallem el pollastre a la mateixa cassola amb oli i el llard. Retirem i reservem. 2. Introduïm els alls i la ceba fins a daurar.
També posarem els moixernons en remull en aigua tèbia (conserveu aquesta l'aigua) 3. Quan la ceba sigui daurada. Afegim el tomàquet i la farigola, remenem. Deixem coure una mica el tomàquet i que evapori una mica el seu líquid de vegetació. Ara, afegim el vi negre deixem reduir l'alcohol i espessir el sofregit.


4. Un cop cuit el sofregit, incorporem el pollastre, afegim el vi ranci, remenem per evaporar l'alcohol dos minuts i afegim l'aigua dels moixernos colada i si cal una mica més d'aigua mineral o de Vichy, fins a cobrir el pollastre. Corregim de sal, posem el llorer. Tapem i deixem coure 1 1/4 hores. Mentrestant, escorrem els rovellons i el passem en una paella amb una mica d'oli i els reservem.
Farem també la picada, posant tots els ingredients en el morter o bé passant-los pel minipimer amb una mica d'aigua dels moixernons. Reservem per a després.



5. Passat el temps de cocció del pollastre, el traiem i colem la salsa per un colador de malla fina o un xinès per fer-la més fina. 6. Tornem a posar la salsa a la cassola i posem la picada, una mica d'aigua i remenem. Introduïm els moixernons remullats escorreguts i els rovellons. Tot seguit, posem el pollastre i una mica més d'aigua del remull dels moixernons, si fa falta. Tapem i coem tot junt 10/15 minuts més.


7. Ja podem servir acompanyat amb arròs blanc,
patates fregides, etc.




.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gracias por participar en esta página.