dimarts, 15 de juliol del 2025

TARTA MATERA


Jo no coneixia aquest pastís fins que el vaig veure a les xarxes. Ha sigut una sorpresa per a mi! El seu sabor suau i la seva esponjositat ha fet d'aquest pastís un dels meus favorits. Fàcil i bo per gaudir d'unes postres fetes a casa.




Ingredients:

- 1 ou

- 200 g de sucre

- 160 ml de llet

- 80 ml d'oli

- 300 g farina

- 10 g de llevat Royal

- Un polsim de sal

- Una mica de coco ratllat

- 1 crema pastissera @renypicot

Per l'almívar:

- 75 ml d'aigua

- 50 g de sucre

1. Bat l'ou amb el sucre fins que quedi ben muntat.

2. Afegim l'oli molt a poc a poc.

3. Ara, incorporem la llet i la farina tamisada amb el llevat d'una manera intercalada. Afegim la sal i barregem només fins a integrar.

4. Omplim un motlle de 20 cm que haurem engreixat i folrat el fons amb un paper.

5. Posem al damunt la crema formant una reixa.

6. Introduïm al forn preescalfat a 170° durant 50 minuts. Vigilant la cocció punxant al mig amb un escuradents. També és necessari tapar a mitja cocció perquè no es torri massa.

7. Mentrestant, preparem l'almívar. Posem al foc l'aigua i el sucre i reduïm fins a tenir un xarop.

8. Traiem, del forn pintem amb l'almívar i decorem amb el coco tot el voltant del pastís.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gracias por participar en esta página.