Una recepta increïblement bona i lleugera.
Ingredients:
- 1 carabassó gran tallat en rodanxes verticals d'un gruix d'1/2 cm.
- 1 pebrot vermell tallat a dauets petits
- 1 pot de tomàquet natural triturat
-1 llauna de tonyina en oli
- 3 grans d'all trinxats
-1 ceba tallada a daus petits
- 1 rajolí de vi blanc sec
- 4 talls de formatge Emmental baix en greix.
- Formatge ratllat baix en greix
- 2 cullerades de pa ratllat casolà o de forn.
- Unes fulles d'alfàbrega
- Unes branquetes de farigola fresca
Elaboració:
1- Tallem el carabassó, la ceba i el pebrot.
2- En un pot amb una mica d'oli d'oliva fregim un gra d'all i afegim el tomàquet triturat per cuinar-durant 10 minuts. A mitja cocció hi afegim unes fulles d'alfàbrega partides. Un cop finalitzat, separem de foc i reservem.
3- Posem una paella antiadherent al foc i la untem amb oli d'oliva amb l'ajuda d'un pinzell. Seguidament posem els talls de carabassó a la paella a foc mitjà baix fins que estiguin daurats pels dos costats, salpebrem lleugerament. Retirem i reservem.
4- En aquesta mateixa paella afegim 2 cullerades d'oli i posem a fregir la ceba durant 2 minuts remenant. Seguidament afegim el pebrot, barregem i deixem cuinar tot junt. Al cap de 5 minuts afegim el vi blanc per ajudar a ofegar i no haver d'afegir més oli. (Si no voleu utilitzar vi, poseu una mica d'aigua fins que acabi d'ofegar).
5- Ara aboquem el sofregit de ceba i pebrot en un bol. Afegim la tonyina esmicolada i la salsa de tomàquet al gust. Jo he posat unes 4 cullerades grans. Mesclem.
7-Col·loquem els trossos de carabassó en una font refractària per forn, tal com veieu a la foto, cobrint tots els espais. Després una capa de sofregit. Seguidament una altra capa de carabassó i una altra de sofregit. Acabem cobrint tota la superfície amb talls de formatge Emmental i sobre d'aquest posem el formatge ratllat i el pa ratllat. Finalment amanim amb una mica d'oli d'oliva i farigola.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gracias por participar en esta página.