dimarts, 31 d’octubre del 2017

PANELLETS DE PINYONS

Avui prepararem uns panellets d'ametlla. Els panellets són uns dolços típics de la festivitat de Tots Sants. 
Els seus ingredients principals són molt senzills però és molt important que siguin de la millor qualitat possible, per al que sempre serà millor gastar ametlla marcona ratllada i no fer servir ametlla de baixa qualitat que avegades  venen barrejada amb pols de castanya. El resultat no seria el mateix.
Els panellets que agraden més són els de pinyons, pel que us aconsello que feu bona quantitat. Amb aquest pes d'ametlla i sucre us sortirà, mes o menys, un quilo de panellets de pinyons.

Ingredients:

-500gr. d'ametlla Marcona ratllada.
-500gr. de sucre.
- 2 ous mitjans
- la pell d'1 llimona ratllada.
- Pinyons del pais, uns 300gr.
- Rovell d'ou per pintar els panellets.



Elaboració:

1- Barregem l'ametlla amb el sucre i una part de la pell de llimona dins d'un bol.
2- Un cop ben barrejat, anem afegint els ous d'un en un i seguim pastant fins a integrar-los i aconseguir una massa homogènea. Pastarem fins que la massa se separi de les parets del bol.
3-Traíem la massa del bol i seguim pastant sobre la taula de treball. Seguidament li donarem forma de barra i l'embolicarem amb paper film. Posem la barra a la nevera durant 12h. com a mínim. Durant aquest temps el sucre es fondrà del tot i així no trobarem el granet en menjar-lo.
4- Passades les 12h. de repòs, dividim la barra en porcions iguals. Mentre haurem posat en remull els pinyons durant 1/2h. per hidratar-los i no es cremin en enfornar, passat aquest temps els escorrem.
Ja fetes les porcions, les passem per l'ou batut i després pels pinyons, premem bé entre les mans perquè s'enganxin bé els pinyons i li anem donant forma de bola. Un cop format el panellet el col.loquem en una safata de forn coberta amb paper de forn, i així fins a tenir-los tots col.locats.
Seguidament els pintarem amb rovell d'ou batut per donarli color.
5- Ara ja els podem posar al forn que l'haurem escalfat a 240º durant uns minuts, fins que agafin un color daurat. Heu de tenir en compte que són uns 7 o 8 minuts només, dependrà de cada forn per el que millor és vigilar la cocció.
6- Agafat un bon color daurat, els traiem del forn i deixem refredar i a menjar.

Bon profit i bona festa de Tots Sants! 

Suggeriments:

- Si cal, afegiu unes gotes d'aigua al rovell d'ou, de pintar els panellets, si trobeu que és massa espès.
- En enfornar els panellets poseu una altra safata a sota de la dels pnellets, així evitarà que es torrin mssa per sota i que es faci una crosta excessiva.
- Si voleu fer panellets d'altres sabors, la massa és la mateixa (massapà), només haureu d'afegir els ingredients que volgueu, coco, avellana, café, xarop de meduixa, etc.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gracias por participar en esta página.