dijous, 2 de novembre del 2017

CALAMAR FARCIT DE ROSSINYOLS AMB SALSA D'ALLS NEGRES

Pensant ja amb les festes de Nadal, avui he preparat un plat que des del primer moment em va cabtivar. És d'aquelles receptes que a mesura que vas llegint te la vas menjant.
És fàcil de fer, només has de tenir una mica de paciència en  farcir-los però val la pena perquè queda espectacular i boníssim.
Una ventaja d'aquest  plat és que està cuinat amb poques grasses i pocs condiments pel que trobes tots els sabors dels ingredients, assaborint tots els seus aromes dins de la seva naturalitat.

Ingredients pel farcit. Productes de proximitat


Ingredients per 4 persones:


Pel farcit:

- 3 calamarsets per comensal o 2 depenen de la mida.
- 250g. de rossinyols.
- 50g. de ceba tendra tallada a brunoise petita.
- 50g. de carbassó tallat a brunoise petit.
- 50g. de porro tallat a brunoise petit.
- 1 gra d'all picat.
- 10 fulles de julivert picades.

Per la salsa d'alls negres:

- 30g de la polpa d'alls negres.
- 200cc de brou vegetal.
- 1 rajolí d'oli d'oliva verge extra.
- una mica de sal.
- pebre negre molta.
- una mica de Xerès sec per al fornejat.

Preparació:

1. Netejar bé els calamars amb cura, reservant la pell externa i les potes.
2. En una paella ampla amb un rajolí d'oli, sofregir la ceba durant 5 minuts a foc suau.
3. Afegim el porro i sofregim 5 minuts més. Incorporem el carbassó i els bolets i sofregim, ara a foc viu, durant 5 minuts. Salpebrem i afegim l'all picat i el julivert. I donem unes voltes 1minut. Ara reservem, deixant refredar una mica .
5. Untem amb oli  els calamars i  les `potes. En una planxa roent, marquem els calamars i les potes. Reservem.
6. Un cop s'han refredat els calamars i el farcit, anem omplint-los amb l'ajuda d'una cullereta, prenent-los bé. Els col-loquem en una safata de forn, amb les potes.

*Fins aquí, podem deixar la preparació per acabar més tard.

7. Amanim els calamars de la safata amb un rajolí d'oli i un rajolí de Xerès i posem al forn ben calent a 190º, 4 minuts.
8. Mentre enfornem els calamars preparem la salsa. En el vas del minipimer posem la polpa dels alls, el caldo, sal i una mica de pebre. Triturem i anem afegint l'oli a poc a poc fins que emulsioni. Colem la barreja a un pot i posem al foc fins que arranqui el bull.
9. Emplatem, posant al fons del plat la salsa i al damunt els calamars calents.


Calamar comprat a la Llotja de Palamós, Girona.


Bon profit!! 

És una recepta de @Carme.ruscalledaserra , editada a la resvista @cuina.cat



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gracias por participar en esta página.