És fàcil de fer, només has de tenir una mica de paciència en farcir-los però val la pena perquè queda espectacular i boníssim.
Una ventaja d'aquest plat és que està cuinat amb poques grasses i pocs condiments pel que trobes tots els sabors dels ingredients, assaborint tots els seus aromes dins de la seva naturalitat.
Ingredients pel farcit. Productes de proximitat |
Ingredients per 4 persones:
Pel farcit:
- 3 calamarsets per comensal o 2 depenen de la mida.
- 250g. de rossinyols.
- 50g. de ceba tendra tallada a brunoise petita.
- 50g. de carbassó tallat a brunoise petit.
- 50g. de porro tallat a brunoise petit.
- 1 gra d'all picat.
- 10 fulles de julivert picades.
Per la salsa d'alls negres:
- 30g de la polpa d'alls negres.
- 200cc de brou vegetal.
- 1 rajolí d'oli d'oliva verge extra.
- una mica de sal.
- pebre negre molta.
- una mica de Xerès sec per al fornejat.
Preparació:
1. Netejar bé els calamars amb cura, reservant la pell externa i les potes.
2. En una paella ampla amb un rajolí d'oli, sofregir la ceba durant 5 minuts a foc suau.
3. Afegim el porro i sofregim 5 minuts més. Incorporem el carbassó i els bolets i sofregim, ara a foc viu, durant 5 minuts. Salpebrem i afegim l'all picat i el julivert. I donem unes voltes 1minut. Ara reservem, deixant refredar una mica .
5. Untem amb oli els calamars i les `potes. En una planxa roent, marquem els calamars i les potes. Reservem.
6. Un cop s'han refredat els calamars i el farcit, anem omplint-los amb l'ajuda d'una cullereta, prenent-los bé. Els col-loquem en una safata de forn, amb les potes.
*Fins aquí, podem deixar la preparació per acabar més tard.
7. Amanim els calamars de la safata amb un rajolí d'oli i un rajolí de Xerès i posem al forn ben calent a 190º, 4 minuts.
8. Mentre enfornem els calamars preparem la salsa. En el vas del minipimer posem la polpa dels alls, el caldo, sal i una mica de pebre. Triturem i anem afegint l'oli a poc a poc fins que emulsioni. Colem la barreja a un pot i posem al foc fins que arranqui el bull.
9. Emplatem, posant al fons del plat la salsa i al damunt els calamars calents.
Calamar comprat a la Llotja de Palamós, Girona. |
Bon profit!!
És una recepta de @Carme.ruscalledaserra , editada a la resvista @cuina.cat
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gracias por participar en esta página.