dilluns, 13 de novembre del 2017

ESCAMARLANS AMB CEBA

ESCAMARLANS AMB CEBA

Avui és festiu i tinc ganes d'anar a donar un vol amb la família. He decidit fer un dinar senzill. 
En el congelador tenia uns escamarlans de Palamós, que vàrem comprar a la llotja un dia que estaven a un preu molt assequible. Són d'una mida una mica petita per al que he decidit fer-los amb ceba que acompanya força bé. Els guisats amb ceba, a mi particularment m'encanta per al resultat que dóna i que perquè, no ens enganyem... m'encanta sucar-hi pa. Això no es pot fer cada dia però la festa és la festa i per un dia no passa res.
Aquí teniu la recepta, espero que gaudiu com jo i que suqueu força pa.  
Disfrutar!




INGREDIENTS :

- 500gr Escamarlans

- 3 cebes mitjanes tallades a llunes.
- Un grapat de pebre en gra.
- 2 bitxos
- Oli d'oliva verge extra
- 1/2 gotet de vi blanc sec.
- 100cc. D'aigua mineral i una mica més si és necessari.


Escamarlans de la Llotja de Palamós.(Peixos Pilar)


Elaboració:


1- En una paella hi posem un raig d'oli i escalfem. Un cop sigui calent, anem fregint els escamarlans a tongades petites i molt poc. Serà un fregit ràpid només un tomba i tomba. Farem tongades curtes per tal de controlar de no passar-nos de temps en la cocció. És molt important aquest pas, ja que després haurem d'afegir-los a la ceba i quedarien massa cuits.

Fets tots els escamarlans el reservarem, tapats per mantenir-los calents.

2- A la mateixa paella i amb l'oli dels escamarlans, fregirem la ceba. Ho farem a foc suau perquè es vagi fent a poc a poc. Passats uns 10 minuts, introduïm els bitxos, el pebre negre i salem. Remenem i deixem coure durant uns 10 minuts més, fins que veiem la ceba molt toveta i d'un color daurat.


3- Ara, un cop feta la ceba, afegirem l'aigua. Remenem per integrar-la a la ceba i tot seguit i afegim els escamarlans. Deixarem que s'escalfin i s'acabin de coure dins de la ceba, però només uns 2 minuts. 



4- Ja podem servir i menjar-los, acabats de fer i calentets.

Suggeriments:


- És un plat que es pot preparar amb antelació. Podem deixar la ceba preparada i a l'últim moment fregir els escamarlans i els posem damunt la ceba. Passem l'aigua, que es fa servir a la recepta, per la paella on s'han fregit els escamarlans, per recuperar totes les substàncies, i l'aboquem a la preparació. Escalfem un parell de minuts, remenant per integrar i ja podem servir.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gracias por participar en esta página.