dissabte, 2 de desembre del 2017

PA DE PESSIC DE CLARES D'OU I XOCOLATA

Avui he preparat amb antelació el sopar que tindrem amb uns amics. Si puc, sempre procuro avançar la feina.
En l'elaboració de les postres m'han quedat 6 clares d'ou, que mai sé que fer-ne amb elles. L'última vegada vaig fer una truita, però sincerament va quedar bastant sosa i no em va acabar d'agradar.
Buscant en els blogs que segueixo vaig trobar una recepta que em va cridar l'atenció per al seu aspecte i per la seva senzillés en la preparació. És una recepta de @directoalpaladar, els ingredients són pocs i no conté greixos ( ni oli ni mantega), és un postra bastant light, ideal per les persones que no volen passar-se amb una ingesta extra de calories o per les persones que han de cuidar-se amb el colesterol.
Bé, aquí teniu la recepta i les fotos. A casa meva va agradar molt, espero que vosaltres també tingueu molt d'èxit si decidiu fer-la.





Ingredients:


- 6 clares d'ou
- 155gr. de sucre.
. 30gr. de cacau pur en pols.
- 75gr. de farina de blat.
- Un polsim de sal.
- 1 beina de vainilla.

Elaboració:

1- Escalfem el forn a 180º amb calor a dalt i a baix. Folrem la base del motlle amb paper de forn.

2- Barregem en un bol, les parts sòlides de la recepta que són  el cacau, la farina, la sal i les llavors de la vainilla. El cacau i la farina les tamisem. Reservem

3- Muntem les clares a punt de neu. Quan comencin a muntar, afegim de mica en mica el sucre i seguim muntant. Han de quedar ben muntades, en punt fort i brillant.

4- Un cop muntades les clares, afegim la barreja del cacau en diverses vegades. Hem de barrejar amb compte, per tal que baixin  les clares, fins a aconseguir tenir una massa homogènia.

5- En el motlle que tenim ja preparat amb el paper i sense greixar les parets, aboquem la massa obtinguda. Enfornem durant 30 minuts, dependrà de cada forn. Per saber si està cuit, punxeu amb un palet de broqueta al mig del pastís, ha de sortir sec i net.

6- Un cop cuit el pastís, el traiem del forn i el deixem refredar boca a vall sobre una reixeta. Quan estigui fred, amb l'ajuda d'un ganivet el separem de les parets del motlle i desemmotllem. 

7- El deixem refredar del tot sobre la reixeta i un cop fred el decorarem al gust de cadascú.





Suggeriments:
- El podeu obrir i farcir de nata.
- Es pot decorar amb fruita fresca
- Es pot farcir amb melmelada de fruita i abans d'untar, el podeu mollar amb almívar al licor.
   . 100cc d'aigua + 100gr. de sucre, escalfar al foc durant 7 minuts sense deixar de remenar i al per
      últim afegir 50cc de licor que us agradi. (brandi, ron, cointreau, etc.)





2 comentaris:

  1. Molt ben explicat ara tindré deposar a la practia. Gràcies.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies pel comentari. Si fas el pastís espero que t'agradi molt fer-lo i que el disfrutis
      .

      Elimina

Gracias por participar en esta página.