Recepta inspirada en un plat que fa anys menjàvem en el Restaurant "La Marbella" de Poblenou, quan l'amo del negoci era en Victor.
A vegades, quan mengem fora de casa, i m'agrada un plat, rumio com està fet i procuro esbrinar els ingredients per després fer-lo a casa.
Aquesta recepta l'he aconseguit així. Es pot dir que m'ha inspirat el talent del xef i la meva intuïció. La veritat és que no queda gens malament, el resultat és molt bo i la presentació senzilla, però pels ingredients que conté, fa que sigui un plat de festa que ús farà quedar de meravella.
Aquí, us explico com he fet jo aquest plat.
Ingredients per 4 creps:
- 2 sobres de 100g de salmó fumat tallat
- 8 llagostins grossos (poden ser congelats)
- 100g. d'arròs bomba.
- 250cc. d'aigua mineral
- 250cc. de llet.
- 1 ceba mitjana ratllada.
- 20g. de farina blanca
- 20g. de mantega.
- 3 cullerades plenes de salsa de còctel al whisky
- Nou moscada per ratllar. (també pot ser amb pols)
- sal i pebre negre molta.
Elaboració:
1- bullim l'arròs, colem i refredem amb aigua. El reservem.
2- Pelem els llagostins i reservem les pells i els caps. Salpebrem les cues.
3- En una paella amb una mica d'oli, fregim els caps i les pells fins que siguin torrades. Seguidament afegim l'aigua i deixem que bulli durant uns 5 minuts. Mentre anem esclafant amb l'ajuda de la mà del morter per aconseguir que deixi anar tota la substància.
Tot seguit passem el turmix pel caldo resultat sense treure les pells ni els caps. Ara colem aquest caldo, i reservem.
4- A la mateixa paella, posem un rajolí d'oli i marquem els cossos dels llagostins, no cal que quedin massa cuits. Ja els acabarem de coure després un cop fets els rotllets.
5- Ara, posem els talls de salmó de dos en dos. Cavalquem una mica un tall sobre l'altre. Tot seguit, posem una cullerada d'arròs i a sobre 2 llagostins per rotllo.
Tanquem les dues bandes del salmó cap al mig, formant un rotllet. Reservem.
6- Ara, ajuntem el caldo de llagostins que hem reservat i la llet. Ho posem en un cassó i ho escalfem una mica sense que arribi a bullir.
En una paella, posem la mantega i una mica d'oli i escalfem. Afegim la ceba i la fregim una mica fins que sigui blanca. Tot seguit, afegim la farina i torrem durant 2 minuts sense deixar de remenar (farem un roux), passat aquest temps anem afegint la barreja calenta de llet i caldo, sense deixar de remenar amb unes barnilles. Així aconseguirem fer una beixamel lleugera. Salpebrem i ratllem una mica de nou moscada, al gust de cadascú.
* No han de quedar grumolls, però no patiu, si us queden alguns, podeu passar una mica el minipimer.
Quan la beixamel està feta , afegim tres cullerades de salsa de còctel, sense apartar del foc. Remenem fins integrar bé amb la salsa.
7- Ja podeu muntar la safata per posar al forn. Primer, posem una base al fons de beixamel. Damunt, amb l'ajuda d'una espàtula, els rotllets que ja teníem preparats i per últim, cobrim amb la resta de beixamel.
Ara posem al forn, prèviament escalfat a 150º, i escalfem tot junt.
8- Un cop calent servim i a gaudir.
BON PROFIT!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gracias por participar en esta página.