És una d'aquelles que m'agraden tant, les explicades de boca a orella, en directa pel cuiner que la fa. Me la va explicar un amic meu italià, un dia que ens va convidar a casa seva i ens va oferir aquest plat tan bo.
Aquestes receptes casolanes, siguin del país que siguin, són un tresor indescriptible que m'agrada conservar i compartir.
Ingredients:
- 6 carxofes.
- 1 llimona.
- 3 grans d'alls.
- Un bon rajolí d'oli d'oliva verge extra.
- Un rajolí de vi blanc sec.
- Orenga.
- Julivert, unes branquetes.
- Pebre negre molta.
- Sal.
Elaboració:
1. Netejar acuradament les carxofes, eliminant totes les fulles externes, deixant només les més tendres. Un cop netes, els hin fem un tall, en forma de creu, a la par posterior, així es couran més de pressa. Mentre les netegem, les anem posant amb aigua i suc de llimona perquè no s'oxidin. (utilitzarem la meitat de la llimona)
2. Escorrem les carxofes i les posem en una cassola d'una mida adequada per la quantitat que anem a fer. Han de quedar subjectes unes amb altres i en posició vertical, amb la part que hem fet la creu cap avall.
3. Un cop col.locades, afegim aigua fins a la meitat, sense cobrir-les. Seguidament, posem el vi, els alls, l'orenga, la sal, i el pebre al gust de cadascú. Per últim,el julivert, unes mica de suc de llimona i un bon rajolí d'oli.
4. Posem la cassola al foc i i deixem coure a foc mitjà durant uns 15 minuts. Durant la cocció, anem regant l'interior de les carxofes amb el suquet, un parell o tres de vegades.
5. Passats els 15 minuts, comprovarem la cocció, punxant el cor de la carxofa amb un palet de brotxeta. Si és cuita, aquest entrerà fàcilment.
Suggeriments:
- Si feu quantitat, les podeu guardar dins d'un pot de vidre amb el suc de la cocció.
- Es poden menjar fredes o tèbies.
-Aquest plat queda molt bo, acompanyat amb pernil serrà. Per fer el cruixent de pernil, només heu de posar els talls de pernil entre dos papers absorbents i introduir-les al microones durant 2 minuts a màxima potència.
També, ho podeu fer al forn a 180º durant 15 minuts, amb calor a dalt i a baix, i posant els talls de pernil entremig de paper sulfurat.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gracias por participar en esta página.