Una tarda a casa de
la meva amiga Yvonne......
Fa uns dies li vaig
comentar que m'agradaria que m'expliques com fa el paté que tantes vegades hem
menjat a casa seva.
No va trigar gens a fer-me una "master class".😊
No va trigar gens a fer-me una "master class".😊
La seva cuina es basa
fonamentalment en la transmesa de la seva mare, àvies i tietes. És la
cuina que a mi més m'agrada.
Són aquelles receptes
que quan te les expliquen, et transporten en el temps, entre els fogons i olles de les cuines familiars. Una
tradició que no s'hauria de perdre mai.
Bé, després de passar
una agradable tarda, vaig gaudir d'una recepta excepcional. Ha format
part de l'aperitiu d'aquest Nadal i ha passat la prova de tota la família,
agradant des dels més grans als més petits.
Així que, com ha
tingut tant èxit, us l'explico tal com me l'ha explicat a mi.
Sempre que tingueu
l'ocasió, gaudiu d'aquestes receptes que tenen un gran valor, tant culinari com
cultural, ja que són un tresor que han anat passant de generació en generació i
són realment la base de la nostra actual gastronomia.
Gràcies Yvonne per la
recepta i la tarda que vàrem passar juntes.
-200g. de carn picada
de vedella.
-200g. de carn picada
de porc. (pot ser botifarra).
-100g. de fetge de
xai o de porc o d'ànec, pot ser la combinació d'ells.
-2 ous sencers,
batuts.
-Un pessic de sal, un
de pebre negre, un de gingebre en plos i un clau d'olor triturat.
-Un rajolí de ron.
-1 tòfona laminada,
la quantitat al gust de cadascú. Segons la quantitat que
poseu, predominarà el seu gust.
-1 gra d'all
-Una mica de llard
- Alguna herba
natural esmicolada com: farigola, romaní, sàlvia, etc.
- Una branqueta de
farigola i una de romaní, per posar damunt la preparació.
Elaboració:
1- Preescalfem el forn a dalt i a baix a 200º.
Posem les carns, el fetge i els ous en un bol.
Posem les carns, el fetge i els ous en un bol.
2- Afegim, la sal, el pebre,
les especies.
3- Introduïm la tòfona
laminada, la quantitat que vulguem.
5-Ho barregem tot ben barrejat amb una forquilla, fins a conseguir
que tots els ingredients estiguin ben integrats.
6- Untem tot l'interior del motlle amb all. Després, l'untem amb llard.
Seguidament, ja podem posar-li a dins la preparació que hem fet.
Amb l'ajuda de la forquilla, aplanarem la superfície i acabarem
col·locant al damunt una branqueta de farigola i un altre de romaní.
7- Tapem i el posem al bany maria. L'enfornem a 200º durant 2 hores. Passat aquest temps, traurem del forn i deixarem refredar. Un cop fred el guardem a la nevera.
7- Tapem i el posem al bany maria. L'enfornem a 200º durant 2 hores. Passat aquest temps, traurem del forn i deixarem refredar. Un cop fred el guardem a la nevera.
|
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gracias por participar en esta página.