dimecres, 27 de desembre del 2017

PATÉ DE CAMPAGNE

Una tarda a casa de la meva amiga Yvonne......

Fa uns dies li vaig comentar que m'agradaria que m'expliques com fa el paté que tantes vegades hem menjat a casa seva.
No va trigar gens a fer-me una "master class".😊

La seva cuina es basa fonamentalment en la transmesa de la seva mare, àvies  i tietes. És la cuina que a mi més m'agrada.
Són aquelles receptes que quan te les expliquen, et transporten en el temps, entre els fogons i olles de les cuines familiars. Una tradició que no s'hauria de perdre mai.

Bé, després de passar una agradable tarda, vaig gaudir  d'una recepta excepcional. Ha format part de l'aperitiu d'aquest Nadal i ha passat la prova de tota la família, agradant des dels més grans als més petits.

Així que, com ha tingut tant èxit, us l'explico tal com me l'ha explicat a mi.

Sempre que tingueu l'ocasió, gaudiu d'aquestes receptes que tenen un gran valor, tant culinari com cultural, ja que són un tresor que han anat passant de generació en generació i són realment la base de la nostra actual gastronomia.  

Gràcies Yvonne per la recepta i la tarda que vàrem passar juntes.


Ingredients:


-200g. de carn picada de vedella.
-200g. de carn picada de porc. (pot ser botifarra).
-100g. de fetge de xai o de porc o d'ànec, pot ser la combinació d'ells.
-2 ous sencers, batuts.
-Un pessic de sal, un de pebre negre, un de gingebre en plos i un clau d'olor triturat.
-Un rajolí de ron.
-1 tòfona laminada, la quantitat al gust de cadascú. Segons la quantitat que     poseu, predominarà el seu gust.
-1 gra d'all
-Una mica de llard
- Alguna herba natural esmicolada com: farigola, romaní, sàlvia, etc.
- Una branqueta de farigola i una de romaní, per posar damunt la preparació.

Elaboració:  

1- Preescalfem el forn a dalt i a baix a 200º.
Posem les carns, el fetge i els ous en un bol.



2- Afegim, la sal, el pebre, les especies.


3- Introduïm la tòfona laminada, la quantitat que vulguem.


4- Afegim el rajolí de Rom. Pot ser un altre licor que us agradi.



5-Ho barregem tot ben barrejat amb una forquilla, fins a conseguir que tots els ingredients estiguin ben integrats.



6- Untem tot l'interior del motlle amb all. Després, l'untem amb llard.
Seguidament, ja podem posar-li a dins la preparació que hem fet.
Amb  l'ajuda de la forquilla, aplanarem la superfície i acabarem col·locant al damunt una branqueta de farigola i un altre de romaní.






7- Tapem i el posem al bany maria. L'enfornem a 200º durant 2 hores. Passat aquest temps, traurem del forn i deixarem refredar. Un cop fred el guardem a la nevera.



Si el vostre motlle no té tapa, podeu fer servir paper d'alumini


Bon profit. Espero que us agradi tant com ens ha agradat a nosaltres.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gracias por participar en esta página.