SUQUET DE LLUÇ (Recepta mallorquina)
Ingredients per 4 persones.
- 2 talls de lluç per persona que siguin d'un dit de gruix.
- Farina blanca.
- Oli d'oliva verge extra.
- 4 tomàquets madurs.
- 4 grans d'all.
- 1 branca abundant de julivert.
- 1 cullerada de pebre vermell dolç.
- 1 grapat de sal.
- 1/2 got d'aigua mineral.
Elaboració.
1- En el morter posem la sal i tot seguit hi posem els alls pelats, el julivert i ho piquem amb la mà de morter. Un cop ben picat afegim els tomàquets a trossos que prèviament els haurem escaldat i pelat. Tornem a picar fins que el tomàquet quedi esmicolat.(no cal que quedi molt petit). Per últim afegim el pebre vermell dolç i remenem.
Elaboració.
1- En el morter posem la sal i tot seguit hi posem els alls pelats, el julivert i ho piquem amb la mà de morter. Un cop ben picat afegim els tomàquets a trossos que prèviament els haurem escaldat i pelat. Tornem a picar fins que el tomàquet quedi esmicolat.(no cal que quedi molt petit). Per últim afegim el pebre vermell dolç i remenem.
2- Preparem la cassola amb un raig d'oli verge i l'escalfem. Seguidament aboquem el contingut del morter, remenem i deixem coure durant uns 5 minuts. Mentrestant enfarinem el peix amb farina blanca.
3- Passats els 5 minuts posem el lluç a la cassola, afegim aigua sense arribar a cobrir-lo, rectifiquem de sal i deixem coure uns 5 minuts més.
I ja està, bon profit!!!!
Nota:
* Aquest plat és molt ràpid de fer. El temps de cocció dependrà del gruix del tall del peix.
*És molt important vigilar el temps de cocció del peix, sobretot si el feu amb antelació i després heu d'escalfar una mica.
* Si us agrada, podeu posar una mica de pebre negre molta. Li dóna un toc picantet.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gracias por participar en esta página.