Ha sigut un aperitiu boníssim d'aquestes festes de Nadal.
És una recepta que normalment es fa amb altres ingredients, però em va semblar que podia ser molt interessant fer-la de salmó i formatge.
La veritat és que el resultat obtingut, va superar totes les expectatives. Va quedar bo, original i amb una presentació magnifica que va adornar la taula d'allò més.
Aquí us deixo la meva recepta. Encara teniu temps de fer-la per reis!!
Ingredients:
- 2 paquets de pasta de full rodona.
- 2 paquets de 100g. de salmó fumat.
- 100g. formatge Emmental tallat fi.
- 1 formatge cremós, tipus Philadelphia, Mascarpone, etc.
- 1/2 ceba dolça, tallada a brunoise molt fi.
- 1/2 cogombre fresc, tallat a brunoise molt fi.
- Sal, pebre negre molta.
- Unes tiges de cibulet tallat molt petit
- Un grapat de llavors de rosella.
- 1 ou batut.
Elaboració:
1- Traiem 10 minuts abans, la pasta de full de la nevera, perquè estigui menys freda i es pugui desenrotllar millor.
Mentre la pasta de full es tempera, prepararem el formatge cremós. Haurem de posar-lo en un bol i batre'l una mica amb una forquilla o batedor manual.
Un cop hagi perdut una mica la consistència, li afegim la ceba, el cogombre, la sal i el pebre al gust. Remenem una mica per integrar bé tots els ingredients. Reservem.
Preescalfem el forn, a la temperatura indicada en les instruccions de l'envàs de la pasta de full.
2- Desenrotllem una de les pastes i la posem en una safata, que prèviament haurem folrat amb paper especial de forn.
3-Seguidament col·loquem primer de tot, la capa de formatge emmental. Així no es mullarà la pasta i quedarà la pasta de sota més cruixent.
Després, posem al damunt, la preparació de formatge cremós.
4- Ara, posem el salmó repartit per tota la superfície.
5- Posem l'altra pasta de full a sobre. Col·loquem un got al mig, per indicar el centre, i premem una mica perquè quedi marcat un cercle.
Comencem a tallar com veieu a les imatges. Amb un ganivet afilat i prim, des del centre de la pasta cap a l'exterior.
Primer, tallem quarts, després vuitens i després setzens. O sigui que obtindrem 16 porcions en total.
6- Seguidament, agafem una porció, i li fem dos girs sobre ella mateixa i la deixem tal qual quedi sobre el paper. Farem això amb totes les porcions. En acabar ja veurem que té la forma d'estrella.
7. Pintem, amb l'ou batut, tota la superfície i decorem amb les llavors de rosella.
8- Enfornem, durant uns minuts, fins que veiem que la pasta ha agafat un color torrat. El temps serà d'uns 13 a 15 minuts aproximadament, dependrà del forn. Us aconsello que vigileu, es pot cremar amb facilitat.
9- Un cop cuita l'estrella, la traiem del forn i la deixem refredar sobre una reixeta. Quan sigui freda, la decorem amb el cibulet escampat per tota superfície.
Bon profit!
Suggeriments:
- Els formatges es poden canviar per als que més us agradin.
- És important que seguiu l'ordre dels formatges, si no podria ser que quedes la pasta de sota mullada.
- Si prepareu la ceba i el cogombre amb antelació, no els barregeu amb el formatge cremós. Quan es tallen solen perdre aigua i quedaria el formatge aigualit.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gracias por participar en esta página.