diumenge, 11 de març del 2018

LLENGUES DE GAT

Recepta d'aprofitament. Les clares d'ou restants de fer una crema pastissera, les farem servir per elaborar unes llengües de gat.


Ingedients
- 125 g de farina


- 125 g mantega.
- 125 g sucre llustre.
- 3 clares d'ou
- 160 g de xocolata per fondre.
- un trosset de mantega per fondre al final amb la xocolata.


*amb aquests ingredients surten unes 45 llengues de gat.




Elaboració:


Primer de tot prepararem els ingredients. Traiem la quantitat de mantega necessària de la nevera i la deixem a temperatura ambient. Això serà una estona, ja que és convenient que estigui molt tova. (textura pomada). Pesarem els ingredients restants.


1- Posem la mantega en un bol, afegim el sucre i remenem bé, fins que estigui ben integrat. Per barrejar aquests dos ingredients el que va millor és una forquilla, més tard podrem fer servir unes varetes manuals o elèctriques.





2- Quan ja tenim ben integrat el sucre, anem afegint les clares molt a poc a poc, en tres tandes més o menys. No deixem de remenar fins que s'integrin del tot. A partir d'aquí ja podem fer servir la batedora elèctrica o les varetes.

3- Ara afegim la farina també tamisant-la i en tres cops. Remenem bé, fins que quedi una massa homogènia.




Textura de la massa.

4- Posem la massa a una mànega pastissera amb un broquet llis. Folrem una safata de forn amb paper sulfurat i formen dits de massa d'uns 10 cm de llarg més o menys.





Mentre haurem escalfat el forn, a dalt i baix, a 200 graus. Un cop plena tota la safata, la introduïm al forn durant 12 minuts. Sempre vigilant la primera fornada, ja que cada forn és diferent. Han de quedar d'un lleuger color daurat.




5- Un cop cuits, els deixem refredar en la mateixa safata i a fora del forn.

6- Ara, mentre es refreden, preparem el xocolate. Posem el xocolate en un bol i la posem al micro 1 minut a tota potència. Obri, remenem i tornem a posar al microones 1 minut més. Ara tornem a remenar fins que es fongui del tot. Un cop fos, introduïm el trosset de mantega i remenem enèrgicament fins que s'integri. Deixem refredar.


7- Quan les llengües i la xocolata siguin freds, suquem un extrem d'elles amb la xocolata per decorar. Deixem que es refredi i sequi del tot el xocolate en un lloc fresc.




Amb aquests ingredients surten unes 45 unitats.



BON PROFIT!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gracias por participar en esta página.