divendres, 9 de març del 2018

"PLATILLO" DE XAI ARAGONÈS

Aquest pot ser o és un plat d'aprofitament. Ara s'apropa Pasqua i hi ha molta tradició de menjar xai, cabrit, etc. aquesta és una manera d'aprofitar les parts menys apreciades i fer un boníssim "platillo", és una recepta senzilla i molt econòmica.




Ingredients per a 2 persones:


- Falda, coll i pit de xai de llet, tallat a trossos.
- 1 ceba tallada a trossets.
- 1 pastanaga tallada a trossets.
- 2 carxofes tallades a trossos no molt fins.
- 1 all picat.
- julivert picat.
- 1 fulla de llorer
- 1 copeta de vi de blanc sec.
- 1 got d'aigua mineral. (La necessària per cobrir)
- 1/2 pastilla de brou concentrat.


Elaboració

1- Salpebrem i enfarinem els trossos de xai.


2- En una cassola escalfem oli d'oliva i fregim els trossos de carn. Reservem. 

Seguidament en el mateix oli fregim la ceba. Quan està una mica transparent, afegim la pastanaga, remenem una mica i posem el julivert, l'all i el llorer. Deixem ofegar tot junt uns 2 minuts.

3- Ara afegim la copeta de vi, remenem amb la cullera i deixem que redueixi.

4- Introduïm el de xai que teníem a part, li donem unes voltes i cobrim amb l'aigua. Afegim les carxofes i la mitja pastilla de brou. Remenem perquè es barregin tots els ingredients i deixem cuinar durant 20-30 minuts.
Mentrestant, fregim les patates en oli d'oliva i les reservem sobre paper de cuina per escórrer l'excés d'oli.

5- Passats els 30 minuts posem les patates a la cassola i apaguem el foc. Servim, i ....... BON PROFIT!!




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gracias por participar en esta página.