divendres, 24 d’agost del 2018

PARMIGIANA DI MELANZANE (recepta italiana)

Una recepta italiana, treta del blog Dolci passioni de la Nina Bellini.
Per aquest plat, jo he fet servir tomàquets i albergínies d'aquí Palamós. Unes hortalisses acabats de collir de l'hort del meu amic Francesc.
Com sempre, és un luxe poder cuinar amb aquests productes tan bons i gaudir amb la família.





Ingredients:


- 4 Albergínies.


- 100 g de Parmesà.
- 200 g de mozzarella.
- 1 kg de tomàquets madurs.
- 1 ceba petita.
- 4 fulles d'alfàbrega.
- Un polsim de pebre negre molta i sal.
- Un rajolí de vi blanc sec.
- Oli d'oliva extraverge.


* La recepta original està feta amb formatge Pecorino i Escamorza fumada. Us costarà una mica més de trobar-los.


Elaboració:


1- Pelem una mica l'albergínia i la tallem al llarg i d'un gruix d'1/2 cm. Posem els talls amb una mica de sal en un escorredor, durant uns 30 minuts. Així aconseguirem que perdi una mica l'amargor.





2- Mentrestant, escaldem els tomàquets en aigua bullent durant 3 minuts. Els traiem i els posem en aigua freda amb glaçons. D'aquesta manera quan siguin una mica freds, els pelarem fàcilment.
En una cassola posem una mica d'oli i fregim la ceba tallada a dauets. Quan agafi una mica de color hi afegim el rajolí de vi blanc, donem unes voltes i deixem reduir l'alcohol.
Seguidament, afegim el tomàquet que l'haurem tallat a trossos. Remenem i deixem coure tot junt a foc suau durant uns 40 minuts.
Al final de la cocció del tomàquet, quan faltin uns minuts afegirem les fulles d'alfàbrega trencades a trossos amb les mans, remenem una mica i seguidament apaguem i reservem.











3- Mentre es fa el tomàquet, esbandim l'albergínia a sota l'aigua per treure la sal. Les eixuguem molt bé amb paper de cuina i tot seguit les enfarinem, expulsant l'excés de farina entre les mans.








Seguidament, en una paella amb oli calent, les fregim i les anem traient i col·locant sobre paper absorbent per treure'ls l'excés d'oli.






4- Ara ja estarà fet el tomàquet. En una safata de forn anem disposant capes alternes de tomàquet, albergínia i formatges fins a tenir dos pisos. Hem d'acabar amb una capa de tomàquet i mozzarella.









* Fins aquí, podeu deixar-ho preparat per acabar més tard. Sempre conservant-lo a la nevera si és per l'endemà.

5- Posem al forn que ja estarà calent a 150° sense grill, durant uns 30 minuts, fins que s'escalfi i la mozzarella es fongui. Heu de controlar el temps, ja que cada forn és diferent. No s'ha de torrar la mozzarella.
Ja el podeu servir com entrant o com a plat principal acompanyat d'una bona amanida.


Bon profit!


Nota:


- Si el prepareu amb antelació i està fred de nevera, és millor treure'l unes hores abans d'enfornar perquè no estigui tan fred.


- En la recepta original, intercala entre les capes rodelles de mortadel·la. Jo no he posat per fer el plat més lleuger.


- A part d'alfàbrega podem posar-hi altres herbes aromàtiques com orenga, farigola, etc.


- Si no és temporada de tomàquets, aquest plat es fa amb 1 litre de "passata di pomodoro" que és un puré de tomàquet natural italià. Seguiu el mateix procediment de la recepta.


- L'albergínia es pot fer a la planxa sense enfarinar en lloc de fregida, així serà un plat una mica més lleuger. Però sincerament, fregides estan molt bones. I un dia és un dia.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gracias por participar en esta página.