Recetas sencillas que te pueden ayudar a planificar tus menús diarios, celebraciones familiares y con amigos.
dimecres, 8 d’agost del 2018
PASTÍS DE LLET MERENGADA
Ingredients:
Necessitarem 500 g de galetes Maria en total.
Les sobrants, les farem servir per decorar el pastís un cop acabat.
- Un motlle rectangular i desmuntable de 23x23x6
- paper de forn.
Ingredients per la base del pastís:
- 250 de galetes. Les sobrants, les farem servir per decorar el pastís un cop acabat.
- 100 g de mantega.
- 1 cullereta de canyella molta.
Pel farcit:
- 800 cc de llet
- 500 cc de nata per muntar mínim 35% de M.G.
- 80 g de sucre
- 3 branques de canyella.
- 1 pell de llimona.
- 9 fulles de gelatina o 20 g. De gelatina en pols.
Pel merengue suïs:
- 2 clares d'ou
- El doble del pes de les clares en sucre
Elaboració:
1- Preparem el motlle i el folrem amb el paper d'estrassa.o de forn.
Piquem les galetes un processador o amb la mà de morter. Un cop ben moltes, les barregem amb la mantega fosa i cobrim tot el fons del motlle pressionant amb l'ajut d'una cullera o espàtula. El deixem a la nevera mentre fem la resta de la preparació.
2- En una olla, posem a foc mitjà la llet, la nata, la canyella, el sucre i la pell de llimona, sense res de la part blanca perquè no amargui. Barregem bé, i un cop arranqui el bull apaguem i deixem infusionar durant 15 minuts, com mínim.
3- En un recipient ampla amb aigua molt freda, hidratem les fulles de gelatina durant 15 minuts.
4- Colem la llet, com que encara està calenta, dissolem les fulles de gelatina molt escorregudes, prement-les amb les mans, perquè no aportin excés d'aigua a la preparació. Remenem fins a incorporar. Seguidament deixem refredar a temperatura ambient.
5- Ara, farem el merengue suïs. Separem les dues clares dels dos ous. Les pesem i després les posem en un recipient metàl·lic. Hi afegim el doble del pes de les clares en sucre. Posem el recipient al foc molt baix i anem remenant fins a arribar a 60°. Això serà, quan agafant una mica de les clares entre els dits i freguem, no notem el granet del sucre. Més o menys es trigarà uns 5 minuts a aconseguir els 60°. Un cop arribi a aquesta temperatura, apaguem el foc. Tot això, es fa per pasteuritzar les clares i no tinguem cap risc de contaminació.
Esperem que baixi una mica la temperatura.
6- Ara, posem la barreja de les clares en un recipient de la batedora amb una cullerada de suc de llimona. Començarem a batre amb les varetes durant uns 7 minuts a velocitat mitjana i fins que notem que el recipient s'ha refredat., Passat aquest temps, deixem de batre i veurem que haurà quedat un merengue brillant i que en treure les varetes formarà com un pic a la punta.
7- Seguidament, barregem el merengue amb la infusió de la llet que ja estarà freda. Ho farem amb moviments envoltants perquè el merengue no baixi gaire.
Un cop el merengue barrejat, traiem el motlle de la nevera i comencem a abocar a poc a poc, la barreja per sobre del fons de galetes, formant una capa fina. Sobre aquesta capa, posem una de galetes, quan hem acabat, posem la preparació en el congelador durant uns 15 minuts perquè es qualli la gelatina. Mantindrem la barreja de les clares a temperatura ambient.
Anirem fent aquest procediment, fins a acabar les capes que vulgueu fer. En el meu pastís he fet dues capes de galetes però en podeu fer més.
Hem d'acabar el pastís amb una capa de la barreja de llet i clares, i posar-lo a la nevera, tapat amb film tocant tota la superfície perquè no faci una crosta. El deixarem un mínim de 4 hores, fins que veiem que està totalment quallat.
8- Passades les hores de repòs, l'hem de desemmotllar. Obrim el motlle amb compte i amb l'ajuda d'un ganivet, separem el pastís del paper i seguidament traiem la base del motlle. Després, amb l'ajuda de la base fem lliscar el pastís i traiem el paper del fons. També ho podem fer amb l'ajuda de dues espàtules i el posem sobre una safata o suport de pastissos.
Per últim, el decorarem al gust de cadascú. Jo l'he decorat amb trossos de galeta i canyella amb pols
Nota:
- És molt important el temps de remull de la gelatina perquè qualli bé el pastís.
- Millor fer-lo amb temps. I que reposi tota una nit a la nevera.
- Decorar una mica abans de menjar-lo.
- També es pot posar al congelador i menjar-lo més fred.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gracias por participar en esta página.