MANDONGUILLES DE LLUÇ
Ingredients per a quatre persones:
- 500 g de lluç
- 1 ou.
- 1 ceba.
- 2 tomàquets madurs.
- 2 grills d'all.
- Ametlles torrades per la picada.
- 250 g de pèsols. (poden ser congelats extra fins).
- Un grapat de panses.
Elaboració:
Es bull el lluç amb aigua salada. Seguidament, l'esmicolem traient-li la pell i les espines. Ho passem en un bol i afegim un ou batut, sal, una mica de molla de pa mullada amb llet i una mica d'all i julivert trinxat.
A continuació es pasta bé, fem les mandonguilles, passem per farina i les fregim amb oli.
En una cassola es fa un sofregit de ceba, tomàquet, all i julivert. Quan aquest és ben ros, s'hi tira una mica de farina, deixem que es cogui una mica la farina i hi afegim les mandonguilles i els pèsols, donem una remenada i aboquem l'aigua amb la qual hem bullit el lluç, la necessària per coure les mandonguilles. No hi poseu molta, val més anar posant miques si fa falta.
Per últim, afegim la picada d'ametlles, un all, julivert i les panses.
Rectifiquem de sal i deixem coure conjuntament uns 15 minuts. Passat aquest temps tastem per verificar si és cuit.
Els meus suggeriments:
- Si fos necessari per fer les mandonguilles més fàcilment, podeu afegir una mica de pa ratllat a la massa.
- En el sofregit podeu afegir un raig de vi blanc.
- A la massa de les mandonguilles, jo poso poc all, perquè no predomini el seu gust sobre el gust del peix.
(Recepta treta del llibre XII MOSTRES DE LA CUINA BARCELONINA)
#cuinacatalana #cuinacasolana #tradicio #cuinademercat
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gracias por participar en esta página.