dimecres, 27 de febrer del 2019

BACALLÀ AMB TOMÀQUET I ALLIOLI GRATINAT

Si voleu fer aquest plat de bacallà gratinat amb allioli. El podeu fer en un moment.





BACALLÀ AMB TOMÀQUET I ALLIOLI GRATINAT

Ingredients per 2 persones:


- 2 talls de morro de bacallà remullat.
- 1 pot de tomàquet sencer de @conservasrosara.
- 2 dents d'all sense pelar.
- Farina blanca.
- Un raig de vi blanc
- Allioli. (mireu el link del meu blog)
- Una mica de sucre.
- Patates fregides extra gruixudes de la casa @patatesrubio, per acompanyar.

Elaboració:

* És molt important eixugar molt bé el bacallà, amb un drap o paper absorbent, abans d'enfarinar i fregir.

1- Enfarinem el bacallà i el fregim amb oli d'oliva, per fer-ho esperem que l'oli estigui ben calent però que no arribi a fumejar. El fregim fins que estiguin ben daurat. El reservem i colem l'oli.

2- Amb una part de l'oli del bacallà, fregim el tomàquet juntament amb les dents d'all i l'anem trossejant amb una espàtula de fusta. A mitja cocció afegim un raig de vi blanc, una mica de sucre i deixem reduir uns minuts. Un cop reduït el vi, posem el tomàquet al fons de la safata que després anirà al forn. Damunt col·loquem els talls de bacallà i per últim els hi posem una cullerada d'allioli. I ja podem gratinar.

Utilitzant productes de qualitat teniu l'èxit garantit.

BON PROFIT!!!

Suggeriments

- acompanyar amb unes patates fregides de tall gruixut @patatasrubio
- Podem acompanyar amb llegum.
- Es pot preparar amb antelació a punt per gratinar. 
- Si no teniu aquestes patates, podeu fer-les de fregides a casa però una mica gruixudes inclòs es poden fer al forn.




Patates fregides fetes a casa. També boníssimes!!


#lavioletapoblenou #cuinacatalana #dietamediterranea

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gracias por participar en esta página.