diumenge, 3 de març del 2019

GREIXONERA EIVISSENCA

La Greixonera és unes postres típiques d'Eivissa. És una recepta molt senzilla que no comporta cap dificultat. Es pot considerar una recepta d'aprofitament, ja que s'utilitza ensaïmades del dia abans i així no s'han de llençar si han quedat seques.

Normalment a les cases mai en queden de sobres, per la qual cosa les podeu fer amb ensaïmades del dia.

 
Si teniu un pastisser de confiança, també li podeu demanar que quan li quedin  us les guardi. 
Jo li vaig demanar en el Carles de la cafeteria Caracas del meu barri, va ser molt amable i me les va donar. Sempre és un dels avantatges ser client del comerç tradicional de barri, t'escolten, et cuiden i si està al seu abast, t'ajuden en el possible.

Aquí teniu la recepta, fàcil, senzilla i molt bona. Si us decidiu a fer-la, m'agradaria rebre els vostres comentaris.





Ingredients per un motlle de 22 cm:

- 5 ensaïmades 
- 1 l de llet 
- 6 ous
- 350 g de sucre 
- 1 culleradeta de canyella molta.
- La pell ratllada d'una llimona



Elaboració:


*Preescalfem el forn a 160°


1- Caramel·litzem 100 g del sucre que hem pesat. Ho farem directament en el motlle. Posarem el sucre dins del motlle i després a sobre del foc suau i l'anirem escalfant sense remenar i fins que agafi un color daurat fosc. Un cop aconseguit el reservem fora del foc.


2- Posem, el resta de sucre en un bol amb els ous i batem fins a barrejar totalment els dos ingredients. Seguidament, afegim la llet, la pell de llimona ratllada i la canyella i tornem a remenar fins a tenir tots els ingredients ben integrats.


3- Ara, trossegem les ensaïmades amb les mans. No les talleu ni amb ganivet ni tisores, han de quedar trossos grans i mal tallats. 


4- Posem els trossos en el motlle i aboquem la barreja que hem fet amb els altres ingredients. Deixem que els trossos d'ensaïmada es remullin bé durant dos o tres minuts.


Mentrestant, preparem un recipient més gran per coure la preparació que hem fet, al bany maria.

5- Passats aquests minuts, ja col·loquem el motlle en el bany maria dins del forn.


6- Deixem coure 1,15 h, o bé fins que en punxar amb un escuradents, aquest surti sec. El temps de cocció dependrà, com sempre, de cada forn.


7- Quan sigui cuit, el traiem del forn i el deixem refredar. Un cop fred, el desemmotllem i el posem a la nevera. És aconsellable menjar-lo fred però això és al gust de cadascú.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gracias por participar en esta página.