dilluns, 25 de març del 2019

CIGRONS AMB MANDONGUILLES DE BACALLÀ




Ingredients per a 2 o 3 persones:

- 1 pot gran de cigrons cuits
- 1 ceba de figueres tallada a brunoise.
- 1 gra d'all
- 300 g de bacallà dessalat
- 3 ous durs i 1 de cru.
- 2 llesquetes de pa del dia abans
- 100 ml de llet 
- 1 branqueta de julivert
- 500 ml de fumet de peix
- Farina
- Oli d'oliva
- 1/2 cullereta de pebre vermell dolç
- Sal



Elaboració:


1- Coem els ous 10 minuts, les refredem un cop cuits amb aigua freda i reservem.


2- Posem en remull el pa amb la llet, abans li haurem tret la crosta.




3- Escorrem molt bé el bacallà. Ara el triturarem amb una picadora elèctrica, juntament amb el julivert i l'all que li haurem tret el germen perquè no piqui tant.





4- Ara, posarem la massa obtinguda dins d'un bol. Formarem un volca i al mixt fiquem l'ou i el pa remullat esmicolat. Pastem tot junt amb les mans o bé amb una forquilla, fins a aconseguir barrejar tots els ingredients i sobre tot el pa que és l'ingredient que costa una mica més. 
La barreja ha de quedar prou espessa per a poder formar les mandonguilles.





 Un truc és anar afegint miques de pa ratllat fins a aconseguir-ho.


5- Forma les mandonguilles amb la massa, una manera fàcil de fer-ho és com veieu a la foto. Amb un bol petit amb farina i fer rodar les porcions de massa. 




Tot seguit, ja tindrem una paella amb abundant oli calent. A mesura que formem les mandonguilles les anem fregint i posant sobre paper absorbent.



6- En una cassola, posem 4 cullerades d'oli de fregir les mandonguilles i hi fregim la ceba a dauets durant uns 7 minuts. 





Seguidament, incorporem 1 cullerada rasa de farina, remenem i posem mitja cullereta de pebre vermell, tornem a remenar per evitar que es cremi el pebre. Ràpidament aboquem la meitat del fumet i el rovell d'un ou dur i passem el minipimer per triturar tot. Ara, deixem coure 5 minuts.








7- Passat aquest temps, afegim els cigrons escorreguts, el resta de fumet i les mandonguilles. Rectifiquem de sal, anant en compte de què el bacallà ja aportarà sal al guisat. I coem 10 minuts tot plegat.



8- Per acabar, decorem amb els restants ous durs tallats a quarts i una mica de julivert o cibulet.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gracias por participar en esta página.