Sembla complicat però no té cap dificultat i et resoldrà qualsevol àpat que tinguis convidats o alguna celebració.
Jo l'he fet expressament amb peix congelat per comprovar el seu resultat i realment ha quedat força bo. Està clar que si el feu amb peix fresc encara quedarà molt millor. Us ho deixo a la vostra elecció.
Ingredients per 16 canelons (4 unitats per persona)
- 16 plaques de canalons
- 350 g de rap
- 200 g de cues de llagostins
- 200 g de cues de gambes
- 1 porro tallat prim a rodelles
- 75 o 100 g d'espinacs baby fresques
- 1 cullerada de mantega
- 1 cullerada d'oli d'oliva extra verge
- 1 cullerada de farina de blat
- 100 ml de llet
- 100 g de formatge emmental ratllat
- Sal i pebre negre molta
Ingredients per la beixamel:
- 500 ml de llet
- 50 g de mantega
- 40 g de farina
- Sal
- Pebre blanca molta (opcional)
Elaboració:
1- Netegem el porro i tallem el porro a rodelles files. Netegem el rap, traiem la pell del lateral i el tallem a daus petits- Fem el mateix amb el marisc.
2- En una paella amb la mantega i l'oli fregim durant 5 minuts el porro, vigilant que no es torri massa. Passat aquest temps, afegim el rap, donem unes voltes durant 2 o 3 minuts i seguidament introduïm els espinacs. Ofeguem tot junt 2 minuts més i salpebrem al gust.
3- Ara, afegim la cullerada de farina, remenem 1 minut i afegim la llet. Tornem a remenar durant uns minuts fins que la preparació quedi una mica espessa. Tot seguit, apartem del foc i deixem refredar.
4- Posem una olla amb aigua abundant i sal a escalfar. Quan arrenqui el bull, introduïm les plaques de canalons i les coem el temps que ens indiqui el fabricant. Quan les tinguem cuites, les deixem escórrer sobre un drap blanc de cuina.
5- Repartim sobre les plaques el farcit que ja estarà fred. Enrotllem els canelons i els anem posant a la safata de forn.
6- Fem la beixamel:
Fonem la mantega en una paella, afegim la farina, remenem i torrem una mica. Aboquem, a poc a poc, la llet prèviament escalfada. Assaonem i coem removent fins a obtenir una beixamel clareta.
7- Repartim, la beixamel per sobre els canelons i posem generosament el formatge ratllat pel damunt.
8- Posem al forn a gratinar i escalfar. Tot seguit, ja podrem servir i menjar.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gracias por participar en esta página.