dimarts, 12 de març del 2019

CANALONS DE RAP, LLAGOSTINS I GAMBES

Una manera diferent de menjar peix. Aquests canalons estan fets amb peix blanc, en aquest cas rap, però es pot fer amb un altre peix que us agradi.
Sembla complicat però no té cap dificultat i et resoldrà qualsevol àpat que tinguis convidats o alguna celebració.
Jo l'he fet expressament amb peix congelat per comprovar el seu resultat i realment ha quedat força bo. Està clar que si el feu amb peix fresc encara quedarà molt millor. Us ho deixo a la vostra elecció.






Ingredients per 16 canelons (4 unitats per persona)


- 16 plaques de canalons
- 350 g de rap
- 200 g de cues de llagostins
- 200 g de cues de gambes


- 1 porro tallat prim a rodelles
- 75 o 100 g d'espinacs baby fresques
- 1 cullerada de mantega
- 1 cullerada d'oli d'oliva extra verge
- 1 cullerada de farina de blat
- 100 ml de llet
- 100 g de formatge emmental ratllat
- Sal i pebre negre molta

Ingredients per la beixamel:

- 500 ml de llet 
- 50 g de mantega
- 40 g de farina
- Sal
- Pebre blanca molta (opcional)

Elaboració:

1- Netegem el porro i tallem el porro a rodelles files. Netegem el rap, traiem la pell del lateral i el tallem a daus petits- Fem el mateix amb el marisc.





2- En una paella amb la mantega i l'oli fregim durant 5 minuts el porro, vigilant que no es torri massa. Passat aquest temps, afegim el rap, donem unes voltes durant 2 o 3 minuts i seguidament introduïm els espinacs. Ofeguem tot junt 2 minuts més i salpebrem al gust.







3- Ara, afegim la cullerada de farina, remenem 1 minut i afegim la llet. Tornem a remenar durant uns minuts fins que la preparació quedi una mica espessa. Tot seguit, apartem del foc i deixem refredar.







4- Posem una olla amb aigua abundant i sal a escalfar. Quan arrenqui el bull, introduïm les plaques de canalons i les coem el temps que ens indiqui el fabricant. Quan les tinguem cuites, les deixem escórrer sobre un drap blanc de cuina.







5- Repartim sobre les plaques el farcit que ja estarà fred. Enrotllem els canelons i els anem posant a la safata de forn.






6- Fem la beixamel:
Fonem la mantega en una paella, afegim la farina, remenem i torrem una mica. Aboquem, a poc a poc, la llet prèviament escalfada. Assaonem i coem removent fins a obtenir una beixamel clareta. 


7- Repartim, la beixamel per sobre els canelons i posem generosament el formatge ratllat pel damunt.


8- Posem al forn a gratinar i escalfar. Tot seguit, ja podrem servir i menjar.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gracias por participar en esta página.