És en aquesta localitat a on cada any se celebren les "Jornades Gastronòmiques de la Carxofa de Benicarló", i a on podem trobar organitzat pel seu Ajuntament, diferents actes com: visites guiades, propostes de rutes per degustar pinxos, llistats de restaurants que proposen diferents menús en el que l'ingredient principal és la carxofa, etc.
Nosaltres hem pogut gaudir d'aquestes jornades amb un clima, ambient i gent realment encantadors. Us aconsello que si teniu l'oportunitat, no deixeu d'anar.
L'elaboració d'aquest arròs l'he fet amb una base de sofregit cuit amb poc oli, ja que els ingredients que conté la recepta ja aportant greix.
Així he anat sofregint els diferents components de l'arròs per separat i ajudant la seva cocció afegint aigua o una mica de vi blanc sec, pel que serà més lleuger el resultat final.
Aquí teniu la recepta d'un arròs d'ingredients senzills i fàcils de trobar o que inclús a vegades els podeu tenir a la nevera, fent així també d'aquest plat una recepta d'aprofitament.
Ingredients per 2 persones:
- 200 g d'arròs bomba
- 800 cc d'aigua mineral o caldo lleuger d'au.
- 2 o 3 carxofes tallades a octaus
- 100 g de costella de porc tallada petita.
- 6 mandonguilles petites de carn de vedella i de porc. Les podeu fer vosaltres o bé comprar-les fetes al vostre carnisser de confiança.
-1 ceba de Figueres, tallada a brunoise.
- 2 tomàquets madurs ratllats.
- 1/4 de pebrot vermell, talla a daus. (també pot ser verd o la barreja dels dos)
- 3 grans d'all, partits per la meitat.
- 1 cabeça d'alls partida, opcional per decorar.
- les fulles d'una branqueta de julivert. (unes 10).
- vi blanc sec.
Elaboració:
1- Netegem molt bé les carxofes, traient les fulles exteriors i deixant solament la part més tendra. A mesura que anem netejant i tallant les introduïm en aigua amb llimona per evitar que s'oxidin. Reservem
2- Preparem totes les verdures tal com us he dit en la llista d'ingredients. Pesem l'arròs, i preparem l'aigua en un pot per escalfar-la després.
3- En una paella amb poc oli, introduïm les carxofes ben escorregudes i eixugades amb paper de cuina. Les fregim a foc suau durant 5 minuts, seguidament afegim un rajolí d'aigua i tapem. Deixem estofar durant 5 minuts més amb el vapor que farà l'aigua que hem posat. Quan estiguin una mica toves, les reservem. Acabaran de coure amb l'arròs.
4- En una cassola de ferro i amb poc oli, sofregim la costella de porc i les mandonguilles fins a daurar-los. Traiem i els reservem a part.
5- En la mateixa cassola i sense afegir oli, fregim els grans d'alls i el pebrot vermell. Quan siguin daurats els reservem. Seguidament, introduïm 2 cullerades d'oli i comencem a fregir la ceba, remenem perquè no es cremi. Quan ha agafat una mica de color afegim un rajolí de vi blanc per ajudar a coure. Ara, quan l'alcohol s'hagi evaporat, remenem i afegim miques d'aigua fins a aconseguir caramel·litzar la ceba. Ha de tenir un color fosquet.
6- Tot seguit, afegim el tomàquet ratllat. Farem el mateix, deixarem coure fins a evaporar l'aigua del tomàquet. Si necessiteu, podeu afegir una mica més de vi fins a tenir un color maco i brillant de sofregit.
7- Ara, ajuntem tots els ingredients dins de la cassola menys els alls.
9- Seguidament, tindrem l'aigua a punt d'ebullició i l'afegim a la cassola. Deixem coure durant 15 minuts a foc suau. Salpebrem, al nostre gust.
10- Passat aquests minuts, ja podem posar l'arròs. Deixem coure 16 minuts i quant faltin 5 per acabar la cocció, posem les carxofes, que hem reservat, escampades per damunt l'arròs.
Suggeriments:
- En lloc de caldo d'au podeu fer servir, una pastilla o mitja de caldo concentrat.
- Podeu fer a la vigília la preparació del sofregit, serà fins a l'apartat núm. 8
- Si el voleu més caldós, calculeu més quantitat d'aigua o caldo.
Aquí us poso una orientació de les proporcions. També dependrà del tipus d'arròs.
* Arròs sec -1 part d'arròs per 2 o 2,5 d'aigua
* Arròs melós -1 part per 3 d'aigua
* Arròs caldós -1 part d'arròs per 4 d'aigua
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gracias por participar en esta página.