Ingredients:
- 1 manat de calçots ecològics de mida petita.
- Farina de blat
- Farina de blat demoro groc
- Sal i pebre.
- Sifó o aigua mineral amb gas molt freda.
- Oli d'oliva.
Elaboració:
1- Netegem els calçots, traient les capes exteriors i tallarem la part verda de la part superior, fins a deixar sols la part més tendra de l'interior.
2- Posem una olla d'aigua a es calfar i quan l'aigua bull, hi posem a dins els calçots i els escaldem durant 2 minuts. Passat aquest temps, els traiem de l'aigua i els escorrem sobre un paper adsorbent.
3- Ara, preparem la tempura. Barregem, les 3 cullerades de farina de blat demoro i tres de farina de blat i afegim aigua fins a aconseguir una massa lleugera. Això, ho farem remenant, no baten, perquè si no perdríem el gas carbònic de l'aigua i després el resultat no seria tant cruixent. Salem.
4- Ara, posem en una paella, una mica fonda, bastant oli d'oliva i l'escalfem. Mentre s'escalfa l'oli, comencem a arrebossar els calçots. Primer, els passarem per farina de blat que haurem posat en un plat i després els passarem per la massa que hem preparat.
Seguidament, els anirem introduint en l'oli un a un, un cop aquest sigui calent. Els fregirem durant 3 o 4 minuts fins que veiem que es daurin uniformement per tot arreu. Això ho aconseguirem més fàcilment, si amb una espàtula els enfonsem en l'oli i no els deixem surar.
5- Tot seguit, els anirem traient de l'oli i els posem a escórrer l'excés d'oli sobre un paper adsorbent.
6- Els servim en un plat, assaonant amb una mica de sal Maldon i pebre negre molta o amb salsa de romesco.
Nota:
- Aquesta recepta es pot fer per arrebossar, carxofes, albergínies, carabassó, etc.
Les carxofes si les tallem molt fines, les arrebossarem directament i si les tallem gruixudes, farem el mateix procediment que els calçots.
En el cas de fer albergínies, les tallarem a rodelles i no les escaldarem en aigua, les posarem uns 4 minuts al microones a potència màxima i seguidament les arrebossarem amb la massa, així no agafaran tanta aigua.
Els carbassons els tallarem a rodelles molt fines i les arrebossarem directament.
- Es pot fer amb qualsevol aigua mineral, inclús espot fer amb cervesa.
- En el romesco se li pot posar un toc picant amb unes gotes de Tabasco.
- Aquesta recepta es pot fer per arrebossar, carxofes, albergínies, carabassó, etc.
Les carxofes si les tallem molt fines, les arrebossarem directament i si les tallem gruixudes, farem el mateix procediment que els calçots.
En el cas de fer albergínies, les tallarem a rodelles i no les escaldarem en aigua, les posarem uns 4 minuts al microones a potència màxima i seguidament les arrebossarem amb la massa, així no agafaran tanta aigua.
Els carbassons els tallarem a rodelles molt fines i les arrebossarem directament.
- Es pot fer amb qualsevol aigua mineral, inclús espot fer amb cervesa.
- En el romesco se li pot posar un toc picant amb unes gotes de Tabasco.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gracias por participar en esta página.