dilluns, 22 d’abril del 2019

MANDONGUILLES AMB SÍPIA

Un plat típic de la cuina mediterrània i catalana. Els ingredients els podeu trobar a qualsevol mercat de la vostra ciutat i així col·laborem a la conservació del comerç tradicional, tan preuat i característic de la nostra cultura.



Ingredients per 6 persones:



- 3 sípies mitjanes.

- 720 g de carn picada, meitat de vedella i meitat de porc.
- 800 g de tomàquets madurs.
- 2 cebes grans tallades a brunoise
- 3 grans d'all.
- 1/2 gotet de conyac.
- 1/2 got de vi blanc sec o ranci
- Aigua mineral
- Sal i pebre negre molta.
Per la picada:
- 1 all
- 2 branquetes de julivert
- 10-12 ametlles torrades

- Uns bastonets o una llesqueta de pa torrat o fregit.

Elaboració:
1- Netegem molt bé les sípies, les tallem a trossos d'una mida normal. I ja la posem en una cassola de ferro. Seguidament, li posem un raig d'oli i 1/2 gotet de conyac. Engeguem el foc i deixem coure.






 Primer deixarà anar aigua i quan es consumeixi, ja podem afegir la ceba i els tres grans d'all trinxat.






2- La ceba també deixarà anar una mica d'aigua, quan passi 5 minuts i la ceba agafi una mica de color, li afegim el 1/2 gotet de vi blanc. Deixem evaporar l'alcohol i tot seguit afegim el tomàquet ratllat i la melsa.




 Remenem per integrar la melsa i el tomàquet amb la ceba i deixem coure fins que el sofregit agafi un color brillant i més fosc.

3- Mentrestant, remullem amb llet, la molla de dues llesques de pa de pagès. En un bol posem la carn picada, 2 ous, 2 grans d'all trinxats, una branca de julivert, la molla de pa i una mica de sal i pebre al gust.




 Pastem amb les mans ben netes o amb l'ajuda d'una espàtula. Un cop, ben integrats els ingredients. Formem les mandonguilles amb les mans enfarinades o com veieu en el vídeo. 



Després, les anem fregint i les posem en un plat i les reservem per més tard.






4- Ara, ja estarà cuit el sofregit. Posem les mandonguilles a la cassola amb la sípia i cobrim amb aigua mineral o caldo de pollastre suau. Rectifiquem de sal i pebre. Deixem coure tot junt durant 30 minuts a foc lent. 










En els últims 10 minuts, afegim la picada i acabem de coure.




* Perfer la picada:

Posem els ingredients de la picada i una mica d'aigua o caldo al got del minipimer i triturem. També, es pot fer en el morter, d'aquesta manera la picada acostuma a quedar més gruixuda que també agrada.





Notes:


- En lloc de caldo podeu fer servir una pastilla de concentrat.
- La carn de la picada, pot ser solament de vedella o de porc.
- Queda molt bo utilitzar vi ranci com a vi blanc sec.
- Podeu afegir, pèsols o carxofes, juntament amb les mandonguilles.
- Aquest plat queda més saborós si es prepara 1 o 2 dies abans.
- Jo l'he acompanyat amb unes patates especiades fetes al forn, veieu recepta aquí. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gracias por participar en esta página.