dimarts, 14 de maig del 2019

SIPIA AL FORN

Avui us proposo una recepta de l'antic bar Vendrell del Poblenou. Aquest va ser un bar de tapes molt conegut al barri.
Estava ubicat al carrer Pujades, entre Bilbao i Lope de Vega.
És un petit homenatge als seus antics propietaris, varen ser ells els que van explicar la recepta a la meva sogra i ella a mi.
A casa nostra és un plat que ens encanta i el gaudim molt quan el fem.






Ingredients:


- 1 sipia grossa així serà més gruixuda i quedarà més bona.
- 2 tomàquets madurs a trossos mal tallats.
- 1 ceba de figueres tallada a llunes.
- 3 o 4 dents d'all.
- 2 patates tallades a llunes gruixudes i sense pelar.
- Un bon raig d'oli d'oliva extra verge.
- Un raig de vi blanc sec i un de conyac.
- 1 fulla de llorer, pebre negre molta i pebre vermell dolç.





Elaboració:



1-En una safata de forn posem una base de part de la ceba i del tomàquet. Posem a sobre la sipia neta i sencera. Seguidament posem per damunt la resta de ceba i dels trossos de tomàquet. Per al voltant repartim, els alls, les patates i amanim tot el conjunt amb l'oli, el vi, el conyac, el pebre negre, el pebre vermell i la fulla de llorer.



Aquí, amb les patates tallades a llunes i amb pell.

2- Introduïm la safata al forn i coem més o menys durant 1 hora a 180°.
Quan faci mitja hora de cocció, si és necessari, afegim una mica d'aigua perquè no quedi sec. Seguim la cocció fins que la sèpia estigui tova.

3- Servim la sipia acompanyada de les patates i una bona amanida verda.



Aquí, està fet amb les patates tallades a rodelles i posades a sota la sipia.
Bon profit!!

Suggeriments

- Es pot cuinar amb antelació.
- Si us agrada més, es poden posar les patates al fons de la safata tallades a rodelles.
- És un plat que es pot menjar fred com a tapa.
- Es pot cuinar amb la sipia tallada a tires gruixudes.
- És una recepta molt senzilla però l'important és que vigileu la cocció i que no quedi excessivament sec.
- Jo no poso sal durant la cocció, la poso després per damunt i poca.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gracias por participar en esta página.