Estava ubicat al carrer Pujades, entre Bilbao i Lope de Vega.
És un petit homenatge als seus antics propietaris, varen ser ells els que van explicar la recepta a la meva sogra i ella a mi.
A casa nostra és un plat que ens encanta i el gaudim molt quan el fem.
Ingredients:
- 1 sipia grossa així serà més gruixuda i quedarà més bona.
- 2 tomàquets madurs a trossos mal tallats.
- 1 ceba de figueres tallada a llunes.
- 3 o 4 dents d'all.
- 2 patates tallades a llunes gruixudes i sense pelar.
- Un bon raig d'oli d'oliva extra verge.
- Un raig de vi blanc sec i un de conyac.
- 1 fulla de llorer, pebre negre molta i pebre vermell dolç.
Elaboració:
1-En una safata de forn posem una base de part de la ceba i del tomàquet. Posem a sobre la sipia neta i sencera. Seguidament posem per damunt la resta de ceba i dels trossos de tomàquet. Per al voltant repartim, els alls, les patates i amanim tot el conjunt amb l'oli, el vi, el conyac, el pebre negre, el pebre vermell i la fulla de llorer.
Aquí, amb les patates tallades a llunes i amb pell. |
Quan faci mitja hora de cocció, si és necessari, afegim una mica d'aigua perquè no quedi sec. Seguim la cocció fins que la sèpia estigui tova.
3- Servim la sipia acompanyada de les patates i una bona amanida verda.
Aquí, està fet amb les patates tallades a rodelles i posades a sota la sipia. |
Suggeriments
- Es pot cuinar amb antelació.
- Si us agrada més, es poden posar les patates al fons de la safata tallades a rodelles.
- És un plat que es pot menjar fred com a tapa.
- Es pot cuinar amb la sipia tallada a tires gruixudes.
- És una recepta molt senzilla però l'important és que vigileu la cocció i que no quedi excessivament sec.
- Jo no poso sal durant la cocció, la poso després per damunt i poca.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gracias por participar en esta página.