Recetas sencillas que te pueden ayudar a planificar tus menús diarios, celebraciones familiares y con amigos.
dissabte, 18 de maig del 2019
CALAMAR AMB MONGETES NEGRES DE NAVARRA(Recepta d'aprofitament)
Una recepta molt fàcil de fer y que serveix per aprofitar les parts del calamar o la sípia que a vegades no fem servir en altres receptes.
Ingredients:
- Les potetes i aletes de calamars que tingueu.
- 1 pot de 400 g de Mongetes negres de Navarra.
- 1 gra d'all trinxat.
- 1 ceba tallada a brunoise.
- 2 tomàquets ratllats
- 1 fulla de llorer
- Unes fullet es de romaní
- Un rajolí d'oli d'oliva
- 1/2 gotet de conyac
- Sal y pebre negre molta
- Aigua mineral.
Elaboració :
1. Tallem en tres trossets les aletes i per la meitat les pares del calamar. El posem en una cassola amb un rajolí d'oli d'oliva i un rajolí de conyac. Tot en fred. Encenem el gas i deixem que comenci a coure. Primer comencés deixant anar aigua. Un cop s'evapori l'aigua passarem al següent pas.
2. Mentre es feia el calamar, haurem picat un all, una ceba i 2 tomàquets madurs.
Seguidament, afegirem a la cassola del calamar, primer l'all, remenem i després d'1 minut afegim la ceba. Deixem coure uns minuts més fins que la ceba agafi color. Si és necessari, Podem posar una miqueta més de conyac o vi blanc.
3. Quan la ceba estigui gairebé feta hi afegim el tomàquet, remenem, posem una fulla de llorer i salpebrem. Deixem coure fins que es redueixi el sofregit.
4. Ara afegim aigua mineral fins a cobrir i deixem coure 15 minuts més. En aquest Temps vigilem i si cal, afegim una mica més d'aigua perquè no s'enganxi.
5. Ara, ja podem introduir les mongetes en conserva amb el suc de cocció, remenem amb cura i deixem integrar durant 5 minuts perquè les mongetes agafin tot el gust del sofregit.
6. Deixem reposar unes hores amb unes fulletes de Romaní escampades per sobre.
Jo vaig fer aquesta recepta el dia anterior i va quedar molt bona amb un intens sabor i les mongetes al punt.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gracias por participar en esta página.