La meva versió de la Truitetas o "tortillitas de camarón". Jo les faig de sonsos, ja que aquí a Catalunya costa de trobar el camarón tan típics de Cadis.
És un caprici de recepta, nosaltres la fem per sopar o dinar acompanyada de pa amb tomàquet, que no falti, i d'una bona i fresca amanida verda, tomàquet i olives.
Ingredients:
- 200 g de sonsos, millor petits.
- 1 ceba tendre, tallada a brunoise molt petita
- 100 g de farina de blat
- 50 g de farina de cigró
- Aigua de vichy, la necessària perquè quedi una massa suau i bastant liquida
- Un manat de julivert tallat, a ganivet, molt petit
- Sal
- Oli d'oliva suau.
Elaboració:
1- Salem una mica el peix. Reservem.
2- En un atuell fons, fem la barreja de farines, julivert, ceba, una mica de sal i l'aigua suficient per fer una massa semi-liquida. Un cop preparada afegim el peix i remenem una mica.
3- En una paella fonda, posem oli d'oliva abundant i escalfem fins que estigui ben calent però que no arribi a fumejar. Això serà a uns 180°
4- Un cop l'oli calent, amb l'ajuda d'una cullera gran de servir o un cullerot, anem posant porcions de la massa preparada procurant agafar alguns sonsos. Deixem fregir uns 3 minuts més o menys, o bé fins que veiem que ha agafat color torradet. Seguidament, li donem la volta i acabem de coure de l'altre costat. Anirem fent les truitetes d'una en una.
5- Anem traient les truitetes i les posem sobre paper adsorbent per treure'ls-hi l'excés d'oli.
6- Un cop les tinguem fetes, les traiem del paper adsorbent i ja les podrem menjar. Si fos necessari, li poseu més sal per damunt, al vostre gust.
Nota:
- És molt important la temperatura de l'oli, no ha d'estar excessivament calent.
- Aquestes truitetes també les podeu fer amb gambetes, llanqueta, etc.
- És convenient que l'aigua estigui molt freda, ajudarà que quedin més cruixents.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gracias por participar en esta página.