També us haig de dir, que normalment no faig servir l'arròs integral, però tenia molta curiositat per tastar aquest de "El Moli de Pals", i saber com quedaria en aquesta recepta, que només en llegir-la l'he hagut de fer per la bona que m'ha semblat.
La manera de cuinar ha sigut diferent, pel temps cocció que necessita aquest l'arròs, però el resultat ha estat espectacular.
No tingueu por de fer-la. Si jo l'he fet, vosaltres també la podeu fer, només cal que us agradi una mica cuinar i tenir una mica de paciència. Paga la pena el resultat i el que gaudireu en menjar-lo. Ha quedat boníssim!
Ingredients per 2 persones:
- 200 g d'arròs integral d'El Moli de Pals.
- 200 g de calamarsets.
- 1 l d'aigua mineral
- 15 g de ceps secs.
- 1 ceba de figueres, tallada a brunoise molt petita.
- Un raig de vi de Porto.
- 4 plaques d'alga Nori deshidratades.
- 4 grans d'alls negres.
- Oli d'oliva extraverge
- Sal.
Elaboració:
1- Posarem a coure l'arròs que prèviament haurem esbandit per sota l'aigua. Prepararem una olla amb 500 cc d'aigua mineral, quan arrenqui el bull introduirem l'arròs i una cullereta de sal.
Deixarem coure durant 40 minuts a foc lent. Vigilarem la cocció i anirem remenant de tant en tant.
Posarem els ceps a remullar en els altres 500 cc d'aigua que resten. Si la poseu tèbia, s'estovaran abans.
Mentrestant, que va coent l'arròs i vagi evaporant l'aigua de cocció, anem afegint, de mica en mica, l'aigua de remullar els ceps, així anirà agafant el sabor d'ells. Ho fem a poc a poc perquè ha d'absorbir tota l'aigua i quedar sec i cremós, per això també el podeu remenar perquè no s'enganxi al fons d'olla.
2- En una paella amb un rajolí d'oli d'oliva, posem a fregir la ceba a foc lent. Afegim una mica de sal per facilitar que la ceba suï i es faci abans. Passats uns 5 minuts, afegim també una mica d'aigua dels ceps perquè s'estovi i agafi color. Quan arribi aquest punt, li afegirem una mica de vi de Porto o moscatell i remenem. Passats uns minuts i hagi evaporat l'alcohol deixem reduir 2 minuts més.
3-Ara introduïm els calamarsets, deixant 6 o 8 per fer-los més tard, els tallarem en dos o tres trossos. Primer deixaran anar una mica d'aigua però quan evapori ja estaran fets. Reservem.
3- Ara, en una paella petita saltem els bolets amb una mica d'oli. Ho farem durant 2 minuts i els posem amb la ceba i els calamarsets.
4- Passades aquestes elaboracions, mirarem si ja està l'arròs. El provem i si ja està quasi cuit. Quan falti una mica per acabar la cocció, hi posem l'alga partida a trossos. Remenem una mica i amb un parell de minuts més, es farà juntament amb l'arròs.
Ara, l'arròs ja haurà absorbit tota l'aigua, i ja està a punt per barrejar amb la preparació de la ceba , bolets i calamarsets. Reservem calent.
5- Seguidament, farem l'emulsió dels alls negres amb l'oli. Serà tan senzill com obrir el gra d'all per un dels costats i treure la pasta negra de l'interior. O bé, tallar un extrem i pressionar lleugerament per un dels extrems fins a aconseguir que surti la part interior.
Això ho farem amb 6 grans d'all, després en un bol, ho emulsionem amb oli i una mica de sal fins a aconseguir una crema fina i untuosa. Reservem per al final posar per damunt de l'arròs. O bé per posar al mig de la taula i que cadascú es posi el que vulgui al seu gust.
7- Per últim, muntarem el plat amb l'ajuda d'un cèrcol de cuina, posant l'arròs en l'interior i col·locant els calamarsets sencers al damunt l'arròs i alguns pel voltant. Acabarem, posant dues culleradetes de salsa d'alls negres per sobre.
Suggeriments:
- La quantitat de grans d'alls dependrà de la quantitat de salsa que vulgueu fer.
- Aquest arròs també es pot fer amb arròs blanc. La cocció serà més ràpida i la quantitat d'aigua a fer servir serà més o menys el doble del volum d'arròs.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gracias por participar en esta página.