dijous, 27 de juny del 2019

COCA DE RECAPTE AMB ANXOVES


Ingredients:

- 300 g de farina
- 150 cc d'aigua mineral
- 75 cc d'oli d'oliva
- 1 c/cafè de sal.
- Escalivada de pebrot i albergínia





Elaboració:


*Haurem preparat l'escalivada amb temps. Teniu la recepta aquí.



1- Un cop hem mesurat els ingredients, els posem tots junts en un bol. I preescalfem el forn a dalt i baix a 240°.







2- Comencem a remenar amb una espàtula fins que la massa que es forma es desenganxi de les parets. Tot seguit el traiem del bol i seguim pastant sobre la superfície de treball o taulell.






3- Pastem durant 5 minuts fins que la massa es torni una mica més homogènia i no s'enganxi tant a les mans.





4. Tapem amb un drap net de cuina i deixem reposar durant 5 minuts així podrem manipular-la més fàcilment.




5- Passat aquest temps de repòs, posarem una mica d'oli per damunt del bol de massa (molt poc) i una mica escampat amb la mà per sobre de la superfície de treball. Ara estirarem la massa amb l'ajuda d'un corró o com jo he fet amb una botella, fins a aconseguir una forma ovalada i d'un gruix fi.






6- Seguidament, enrotllem la massa en el corró i posem la massa en una safata del forn folrada amb paper sulfurat. I l'estirem amb les mans.




7- Cobrim la massa amb l'escalivada alternant el pebrot i l'albergínia. Amanim generosament amb oli d'oliva i una mica de sal, ja que a la coca hi posarem anxoves que ja són salades.








8- Enfornem durant 15-20 minuts. A mitja cocció, tornem a posar una mica més d'oli.


9- Passat d'aquest temps de cocció, traiem la coca del forn i deixem refredar. Un cop freda, posem les anxoves repartides per sobre.








Suggeriments:

- Es pot fer amb sardines, botifarra, salsitxes, etc. Però llavors ho posarem amb la coca quan l'enfornem.
- També es pot posar tomàquet, ceba escalivats i fins i tot es pot fer de verdures com carbassó, xampinyons, espàrrecs, etc.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gracias por participar en esta página.