Aquest plat elaborat amb fesolets de Santa Pau, està inspirat en la de l'última estada per la comarca de la Garrotxa i Palamós.
És un mar i muntanya que combina a la perfecció.
Plat senzill d'ingredients nobles, com són el bacallà, les cloïsses i els fesolets, és una recepta fàcil de fer amb un resultat molt bo. El tems d'elaboració és curt sense contar el temps de remullar el bacallà. Si teniu molta pressa, podeu comprar-lo remullat, així estalviareu feina.
* Per remullar el bacallà: En aquesta recepta utilitzem bacallà sec esqueixat.
- L'esbandim sota l'aigua, fins que surti l'aigua clara.
- Seguidament, el posem en remull durant 5-6 hores. Passat aquest temps, escorrem l'aigua i el tastem, si el trobem salat, el tornem a posar una estona més en una aigua nova.
Ingredients:
- 250 g de bacallà sec esqueixat.
- 1 pot de fesolets de Santa Pau.
- 1 gra d'all i 2 alls tendres, tallats a rodelles.
- 12 cloïsses gallegues.
- Oli d'oliva verge extra.
- Julivert trinxat.
Elaboració:
1- Peleu els alls i talleu-los a rodelles. En una cassola amb un raig d'oli, ofegueu-los fins a aconseguir que tinguin un lleuger color daurat. Seguidament, afegiu el bacallà tallat a trossos i ben escorregut. Doneu unes voltes i deixeu daurar tot junt una mica més.
2- Incorporeu els fesols escorreguts i guardant una mica de l'aigua de la seva cocció.
3- Mentrestant, obriu les cloïsses a part per si alguna té sorra. Les poseu en una olleta i les obriu al vapor, a mesura que es vagin obrint les aneu traient perquè no quedin massa cuites i seques.
4- Ara, ja les podeu posar amb els fesolets juntament amb l'aigua que han deixat anar, coleu-la per tal de no incorporeu cap trosset de closca o sorra. També podeu posar una mica de l'aigua dels fesolets.
5- Deixeu fer xup, xup durant uns cinc minuts per integrar tots els sabors.
6- Per últim, escampeu el julivert trinxat per al damunt. I serviu a taula.
* En aquest plat no poso sal, ja que el bacallà i les cloïsses ja incorporen la seva sal.
Bon profit!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gracias por participar en esta página.