També, es pot dir que és una recepta d'aprofitament, serveix per aprofitar els tomàquets que a vegades ens queden massa madurs i de pa del dia abans. I com acompanyament podem fer servir diferents ingredients com ou dur, pernil serrà o també queda molt bo amb arengada fumada i pa.
Bé aquí la teniu, a casa ens agrada tant com el gaspatxo. Bon profit!
Ingredients per 2 persones:
- 600 g de tomàquets pera madurs
- 150 g de pa de molla espessa.
- 100 cc d'oli d'oliva
- 1 dent d'all que li traurem el germen de dins.
- 1 cullereta de cafè de sal
- 30 g d'encenalls de pernil ibèric
- Cibulet per decorar
Optatiu: arengada fumada, pa torrat o ou dur.
Elaboració:
1- Netegem molt bé els tomàquets i els fem a trossos. Seguidament els introduïm en un atuell fons per poder triturar amb el turmix o en el got d'una batedora.
2- Triturem molt bé els tomàquets. Afegim l'oli i la sal, barregem. Tot seguit, anem introduint el pa que prèviament haurem tallat a llesques. L'introduirem llesca a llesca per no forçar massa el motor del minipimer.
3- Ara ja tindrem el pa incorporat. Tastem i rectifiquem de sal, si cal. També mirarem si ens agrada la textura de la crema que ha quedat. Si la trobem massa liquida, li podem afegir una mica més de pa i si pel contrari la trobem massa espessa, introduïm un altre tomàquet o els que facin falta.
4- Passem la preparació pel colador xinès o bé per un colador de malla si voleu que sigui més fina la textura de la crema.
5- Posem la crema a la nevera fins a l'hora de menjar-la.
6- Al moment de servir, posem la crema en bols i, decorem pel damunt amb encenalls de pernil.
Suggeriments:
- Aquesta crema o sopa freda ha de quedar una mica espessa i cremosa.
- Els tomàquets poden ser de tots tipus però madurs. Els de pera són els menys àcids.
- Si us agrada trobar més sabor d'oli, feu servir oli d'oliva verge extra.
- Aquesta recepta no porta vinagre.
- Podeu posar la quantitat d'oli al vostre gust.
-El pa pot ser també del dia, queda igualment molt bo.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gracias por participar en esta página.