- La quantitat de pebrots i albergínies que vulgueu.
- Oli d'oliva.
Elaboració:
1- Preescalfem el forn a 180°.
2- Netegem els pebrots i les albergíneas, els eixuguem ben secs i els untem amb oli amb les mans mateix o amb l'ajuda d'un pinzell de cuina.
3- Els posem en una safata de forn i l'introduïm al forn a mitjana alçada. Durant uns 45 minuts.
4- Passat La meitat del temps, obrim el forn i girem els pebrots i les albergínies. Deixem coure el temps que falta.
5- Quan acaba la cocció, traiem la safata del forn i la tapem amb paper d'alumini o de forn i deixem refredar.
6- Un cop fred, pelem i traiem totes les llavors de l'interior i anem posant l'escalivada en una carmanyola per guardar a la nevera.
Suggeriments:
- Quan la mengem, la podem amanir amb oli d'oliva verge extra, sal i si voleu amb una mica d'all trossejat.
- Podeu escalivar cebes, la cocció és una mica més llarga, uns 15 minuts més. No cal pelar-les, es posen tal qual al forn.
- L'escalivada és molt adient per acompanyar plats de carn i de peix. Per fer coca de recapte i també per menjar com amanida o amb torrades amb tonyina i maionesa.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gracias por participar en esta página.