dilluns, 15 d’abril del 2019

CARBONARA 100X100 ITALIANA

Per menjar la pasta, una de les receptes que més m'agrada, és, la salsa Carbonara. Fins ara, sempre l'havia fet de la manera tradicional, a l'espanyola.

Però en els últims anys he tingut contacte amb molts italians residents a Barcelona i sempre que parlem del tema de la Carbonara ..... es posen les mans al cap quan s'assabenten que hi posem crema de llet a la seva venerada, salsa Carbonara.

Jo us haig de dir, que havent provat les dues, m'agraden per un igual.

 Avui l'he fet com els italians, recordant l'últim viatge a Roma on la vàrem menjar al restaurant  Roscioli Salumeria, i ens va fascinar.
Són d'aquelles petites coses i records que perduren en el temps i sempre et fan somriure en reviure'ls.

Per guiar-me en l'elaboració, he seguit les instruccions del simpàtic Chef Stefano Barbato. Aquí la teniu, espero que us agradi i gaudiu com jo he fet.




Ingredients per 2 persones:

- 100 g de Bacon fumat o al pebre tallat i sense corne, trieu al vostre gust
- 200 g d'espaguetis italians, és important que quedin al dente.

- 4 rovells d'ou
- 60 g de Pecorino ratllat o si no el trobeu, podeu utilitzar Parmesà.
- Pebre negre molta.
- Una cullereta de llard o un raig d'oli d'oliva
- Una olla gran amb abundant aigua amb sal


Elaboració:

1- Posem una olla gran amb aigua amb sal a escalfar. La quantitat correcta d'aigiua i sal és,  d'1 litre d'aigua per cada 100 g de pasta, i 10 -12 g de sal per litre d'aigua.






2- Quan bull l'aigua, introduïm la pasta i deixem coure els minuts que ens indica el fabricant.


3- Mentrestant, en una paella fonda, posem el llard o l'oli a escalfar i tot seguit hi posem a fregir el bacon i les cornes, fins que estiguin daurats. Un cop aconseguit, traiem les cornes i apaguem el foc perquè no es cremi i esperem que acabi de coure la pasta.





4- En un bol, posem els rovells dels ous i reservem les clares per una altra recepta. Batem els rovells, després introduïm el formatge i el pebre negre al gust . Remenem i si queda molt espès, anem posant miques d'aigua de la cocció de la pasta. Ha de quedar una mescla no molt espessa perquè es pugui barrejar bé amb els espaguetis.











5- Ara, ja estarà la pasta cuita. Engeguem el foc del bacon un altre cop. Escorrem els espaguetis i reservem l'aigua per si ens falta una mica més. Posem la pasta en la paella del becon i remenem per integrar bé. Tot seguit, apaguem el foc de la paellaaboquem la barreja de rovells sobre la pasta i seguim remenant. Si és necessari, afegim un mica més d'aigua de la cocció, la quantitat ja l'anireu veient, no ha de quedar massa líquid








6- Servim i posem per damunt al gust de cadescu, més formatge i pebre.





Notes:
- Aquest plat s'ha de menjar ràpid un cop fet.
- La pasta feu-la al dente, és molt important si no quedaria massa pastós.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gracias por participar en esta página.