Ingredients per 4 persones:
- 8 galtes desossades.
- Oli d'oliva verge extra.
- Una mica de llard.
- Una ceba gran o dues de mitjanes.
- una dent d'all.
- 1/2 got de vi ranci.
- 1/2 got de Vichy o qualsevol aigua amb gas que tingueu a casa.
- Sal i pebre negre.
Elaboració:
1- Salem i empebrem les galtes.
2- En una cassola posem un raig d'oli i la mida d'una nou de llard. Quan estigui calent sofregir les galtes fins que quedin dorades.
3- Seguidament afegirem la ceba que l'haurem tallat a daus petits i l'all. Salarem una mica, perquè la ceba desprengui l'aigua i es vagi estovant a poc a poc a foc mitjà. Un cop estigui la ceba tova, afegirem el vi ranci o el vi negre. Deixarem que redueixi el vi, sempre a foc mitjà, i quan hagi agafat tot el conjunt un color fosc li afegirem el Vichy i una branqueta de romaní.
4- Es deixa coure tot a foc lent fins que les galtes estiguin tendres. Si cal, es pot anar afegint miques d'aigua fins a aconseguir-ho.
Suggeriments.
- Es pot cuinar amb antelació, com quasi tots els guisats queden més bons.
- Un cop les galtes estiguin fredes, es poden tallar fines i servir amb la salsa calenta per sobre. Tal com es veu a la foto.
- També es poden servir senceres acompanyades de patates fregides, bolets o mongetes.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gracias por participar en esta página.