dijous, 24 de gener del 2019

GALTES DE PORC IBÈRIC ROSTIDES



Ingredients per 4 persones:

- 8 galtes desossades.

- Oli d'oliva verge extra.

- Una mica de llard.

- Una ceba gran o dues de mitjanes.

- una dent d'all.

- 1/2 got de vi ranci.



- 1/2 got de Vichy o qualsevol aigua amb gas que tingueu a casa.

- Sal i pebre negre.





Elaboració:

1- Salem i empebrem les galtes.

2- En una cassola posem un raig d'oli i la mida d'una nou de llard. Quan estigui calent sofregir les galtes fins que quedin dorades.




3- Seguidament afegirem la ceba que l'haurem tallat a daus petits i l'all. Salarem una mica, perquè la ceba desprengui l'aigua i es vagi estovant a poc a poc a foc mitjà. Un cop estigui la ceba tova, afegirem el vi ranci o el vi negre. Deixarem que redueixi el vi, sempre a foc mitjà, i quan hagi agafat tot el conjunt un color fosc li afegirem el Vichy i una branqueta de romaní.







4- Es deixa coure tot a foc lent fins que les galtes estiguin tendres. Si cal, es pot anar afegint miques d'aigua fins a aconseguir-ho.





Suggeriments.

- Es pot cuinar amb antelació, com quasi tots els guisats queden més bons.

- Un cop les galtes estiguin fredes, es poden tallar fines i servir amb la salsa calenta per sobre. Tal com es veu a la foto.




- També es poden servir senceres acompanyades de patates fregides, bolets o mongetes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gracias por participar en esta página.