Ingredients per 2 persones:
- 8 calamarsets de mida petita.
- 1 ceba mitjana tallada a daus petits (Brunoise)
- 2 tomàquets de pera tallats a brunoise.
- 2 grans d'alls trinxats.
- 1 fulleta de llorer.
- 1 cullereta de pebre vermell dolç.
- 1 punta de cullereta de pebre vermell picant.
- Un polsim de pebre negre molt.
- 1/2 gotets de vi blanc sec.
- Una branqueta de julivert trinxat.
- 2 patates Monalisa, tallades a trossos irregulars.
Elaboració:
1- Fregim els calamars en una cassola amb una mica d'oli d'oliva extra verge. Els traiem i reservem.
2- En l'oli que han deixat fregim la ceba fins que s'estovi. Si és necessari, afegiu un rajolí d'aigua. Quan la ceba estigui tova, afegim els alls, remenem perquè no es cremi i deixem que es faci tot junt durant 3 minuts.
3- Després, afegim el tomàquet i donem unes voltes per integrar. Afegim una mica d'oli si cal. Quan el tomàquet estigui una mica fet, incorporem el vi blanc sec. Remenem i deixem evaporar l'alcohol durant 5 minuts més. Ara, afegim el pebre vermell dolç, el picant al gust.
Remenem per integrar i perquè no es cremin els pebres. Deixem coure uns minuts més fins que el sofregit agafi un color fosquet.
Rectifiquem de sal i deixem coure 10-15 minuts, fins que els calamars siguin tous.
5- Mentrestant, fregim les patates en abundant oli calent, les fem que quedin daurades per fora i toves per dins.
Ja podem servir i menjar!
Suggeriments:
- Es pot fer amb calamar més gran, també amb sèpia, vigilant la cocció. El més segur és que necessitaran més temps.
- Podeu fer servir tomàquet triturat natural, si no és temporada bona de tomàquets.
- El picant és optatiu, al gust de cadascú.
- En lloc de patates podeu posar una mica de llegums.
- Podeu afegir, llagostins o cloïsses o musclos, etc.
- Es pot deixar fet amb antelació.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gracias por participar en esta página.