Ingredients per 4 persones, sense patates:
- 4 lloms de bacallà remullat
- 1 dl. De vermut blanc
- 1 ceba tallada trossets molt petits (brunoise)
- 2 grans d'all trinxats
- 4 cullerades de pa ratllat (millor fet a casa, triturant unes torradetes de pa, tipus xapata, amb el morter)
- 1 branca de julivert, trinxada.
- Unes tiges de cibulet (opcional)
- 1 llimona, la seva pell ratllada i tres cullerades del suc.
- 5 cullerades d'oli d'oliva
- Pebre blanc mòlt
- Sal
Elaboració:
1, Escalfem el forn a 180°. Pelem la ceba i els alls, i els piquem. Rentem el julivert i el cibulet, i els piquem també. Rentem la llimona, ratllem la pell i fem el suc.
2- Posem al foc una paella amb tres cullerades d'oli i escalfem. Afegim la ceba i fregim durant 5 minuts. Posem el vermut, salpebrem i coem 5 minuts més. Reservem.
3- Posem la meitat de la ceba en un bol. Afegim el pa ratllat, el cibulet, el julivert i l'all, remenem fins a integrar-los. Incorporem el suc de llimona i la ratlladura de la pell. Afegim una mica d'oli, salpebrem lleugerament i remenem fins que estigui tot ben lligat.
4- Disposem els talls de bacallà en una safata refractària i greixada amb oli. Posem per damunt la barreja anterior. Enfornem a 180°, 10 minuts i gratinem 2 o 3 fins que és dori la superfície. Seguidament repartim la resta de sofregit de ceba als plats, posem a sobre els talls de bacallà i servim de seguida.
Bon profit!
Aquesta recepta es pot fer amb patates. Que és com el faig moltes vegades com a plat únic.
- Les patates, les avancem al microones, així no serà necessari utilitzar molt oli. Ara, us explico com les he fet.
a/ Pelem i tallem les patates a rodelles d'un gruix com veieu a la foto.
b/ Les posem en un bol al microones a potència màxima, durant 5 minuts.
c/ Ara, les posem al fons de la safata d'anar al forn, prèviament untada d'oli amb un pinzell. Posem sal i pebre.
d/ Enfornem durant 12 minuts a 180°, amb el forn preescalfat prèviament. A mitja cocció, introduïm un rajolí de vi blanc sec i un rajolí d'aigua calenta, per facilitar la cocció de les patates.
e/ Passat aquest temps ja podem col·locar els ingredients de la recepta.
Suggeriments:
-El vermut pot ser negre, el que tingueu a casa en moment de fer la recepta.
-Si ni teniu cibulet, no passa res, també queda molt bo sense. Afegiu alguna espècie diferent del vostre gust.
-A vegades no cal gratinar perquè ja queda torrat. Això dependrà de cada forn.
- incorporeu la llimona de mica en mica i aneu provant al gust de cadascú. A mi no m'agrada que predomini el seu gust.
- el bacallà com més gruixut millor, queda més melós.
- vigileu els 10 minuts de cocció del bacallà al forn, perquè es podria torrar massa.
- es pot preparar amb antelació fins al moment d'enfornar.
- Aquest plat es pot fer també amb bacallà fresc.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gracias por participar en esta página.