Aquesta recepta està feta amb cargols congelats, comprats a La Sirena. Vaig seguir el consell del meu amic, Ignasi Ribó, i li vaig fer cas a ulls clucs. Ell és de Lleida on hi ha molta tradició de menjar-los, ja que és un plat típic d'aquelles contrades.
Quan vaig entrar a la botiga de congelats i vaig veure'ls em vaig convèncer perquè tenien molt bona pinta, grossos, cuits i tots a fora de la closca. Amb aquest sistema, ens estalviem de netejar-los i es fa la recepta una mica més curta i si és la primera vegada, també t'animes més a fer-los.
Els que vulgueu fer-los frescos més a vall us explico com netejar-los i enganyar-los perquè quedin tots a fora i es puguin menjar bé.
Ingredients:
- 1,300 de cargols congelats
- Una fulla de llorer i una branqueta de farigola.
- 2 cebes tallades a brunoise.
- 3 bitxos.
- 7 tomàquets de pera pelats i triturats.
- 5 grans d'all trinxats.
- 100 g de cansalada fresca tallada a daus.
- 100 g de pernil serrà a daus.
- 50 g de xoriço picant tallat a daus.
- 1 gotet de vi blanc sec.
- Sal i pebre negre mòlta.
Per la picada:
-10 ametlles torrades
- 1 o 2 llesques de pa de barreta fregida.
- 1 gra d'all
- unes branquetes de julivert.
*La picada la podeu fer amb morter o amb el turmix.
Elaboració
1- Posem a bullir aigua, amb una fulla de llorer i una branca de farigola. Quan arranqui el bull, introduïm els cargols a l'aigua sense descongelar. Deixem que torni a bullir l'aigua i els deixem coure 20 minuts. (No posem sal a l'aigua)
2-Mentrestant, fregim la ceba, els alls i els bitxos en una paella amb un rajolí d'oli. Quan comenci a estovar-se la ceba, afegim el xoriço, la cansalada i els daus de pernil. Deixem coure lleugerament i afegim el tomàquet pelat i ratllat.
3- Passats uns 5 minuts, afegim un bon raig de vi blanc sec, pugem el foc per evaporar l'alcohol i sense deixar de remenar. Tot seguit, abaixem el foc, salem i empebrem. Remenem i deixem coure uns 5 minuts més.
4- Ara, afegim els cargols que ja estaran cuits i escorreguts. Remenem per integrar tots els ingredients i afegim un got d'aigua calenta. Remenem i deixem coure uns 10 minuts a foc suau.
Passat aquest temps, afegim la picada repartida per tota la cassola. Deixem coure 5 minuts més a foc baix. Si fos necessari, podem anar afegint miques d'aigua perquè la salsa no quedi massa espessa.
BON PROFIT!
Nota:
- Són més bons fets d'un dia per altra.
- La quantitat de xoriço, cansalada i pernil és orientatiu. Podeu pisar més o menys, al vostre gust.
- En lloc de cansalada podeu posar cansalada fumada.
Com netejar cargols frescos:
1. Agafeu els cargols i renteu-los amb aigua freda, un polsim de sal o de vinagre. Remeneu-los constantment fins que treguin tota la baba (pot fer falta unes quantes aigües) i, tot seguit, netegeu-los bé de nou amb aigua sola. Deixeu-los reposar.
2. Per enganyar els cargols, poseu-los en una cassola ben coberts d'aigua freda i col·loqueu-los sobre el foc al mínim. Quan comencin a sortir de les closques, apugeu la intensitat del foc i espereu que arrenqui el bull. Afegim llorer i farigola i deixem coure a foc mitjà durant 20 minuts.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gracias por participar en esta página.