En aquest cas he cuinat unes dorades salvatges. Aquesta recepta es pot fer amb qualsevol peix que us agradi. Queda molt bo amb peixos de carn forta com el llobarro, el turbo, etc.
Un plat típic de casa els meus pares. Em porta molts records en cuinar-lo i en menjar-lo. Són d'aquells sabors que des de la primera mossegada et transporta a altres temps.
Tant és així que quan l'he menjat m'han agradat tant o més les patates com el peix, igual que em solia passar quan era petita. Records i més records.....
Aquí us la deixo perquè en gaudiu tant com ho he fet jo.
Un plat típic de casa els meus pares. Em porta molts records en cuinar-lo i en menjar-lo. Són d'aquells sabors que des de la primera mossegada et transporta a altres temps.
Tant és així que quan l'he menjat m'han agradat tant o més les patates com el peix, igual que em solia passar quan era petita. Records i més records.....
Aquí us la deixo perquè en gaudiu tant com ho he fet jo.
Ingredients per 2 persones:
- 2 Dorades de ració. (si pot ser salvatges)
- 2 patates Monalisa
- 2 grans d'all tallat a làmines.
- Oli d'oliva extra, per fregir les patates
- 50 cc de vinagre de vi.
- 1 cullereta de pebre vermell de la Vera dolç.
- 2 bitxos
- Sal i pebre negre molta.
Elaboració:
1- En comprar el peix li demanarem al peixater que ens tregui les tripes i que escati el peix.
2- A casa, netejarem una mica el peix a sota l'aigua i el deixarem escorre en un colador. Seguidament, el salarem i empebrarem per dins i per fora. Escalfem el forn a 180°.
3- En una paella amb un raig d'oli d'oliva, fregirem lleugerament les patates que les haurem pelat i tallat a rodelles d'uns 5 mm. Un cop siguin una mica daurades, les anirem col·locant al fons d'una safata de forn. Reservem l'oli de fregir les patates.
4- Ara, posarem el peix damunt de les patates, amb un rajolí d'oli i el posem al forn durant 20 a 30 minuts.(depèn de cada forn).
Mentrestant, quan faltin 5 minuts per acabar la cocció del peix, en l'oli que hem reservat (si ni hi ha massa, traieu una mica), fregim els alls i els bitxos amb cura de què els alls no es cremin. Quan siguin lleugerament daurats, apartem la paella del foc i amb molt de compte aboquem el vinagre i tot seguit el pebre vermell. Això es fa fora de la calor del foc perquè el vinagre s'evapora de cop i és molt fàcil esquitxar-te i també perquè no es torri massa el pebre vermell. Remenem per integrar els ingredients.
5- Ara ja estarà cuit el peix. El traiem del forn i aboquem l'oli que hem preparat per sobre del peix i de les patates. Tot seguit el posem a taula i el mengem acabat de fer.
Una recepta senzilla i bona que segur que la fareu més d'una vegada.
Suggeriments:
- Si veieu que les patates queden massa seques podeu introduir a la cocció una mica de fumet de peix. Això serà necessari segurament en peixos més grans que necessitin una cocció més llarga.
- El temps total per fer aquest plat és de menys d'una hora, pel tan si trobeu el peix al mercat i està a bon preu no dubteu en comprar-lo. És el que em va passar a mi. Peix salvatge a bon preu perquè era la temporada de la Dorada i pel bon consell del meu peixater de confiança. Així fem cuina de Mercat i km0.
- Per acompanyar aquest plat no hi ha res com una bona amanida verda.
BON PROFIT!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gracias por participar en esta página.