Ingredients (8 persones):
- 250 g de farina
- 250 g de sucre
- 250 g de mantega
- 16 g de llevat
- 4 ous
- 1 cullerada de vainilla en pols o líquida.
- Farina i mantega per al motlle
- 100 g de xocolata de cobertura de 70%
- Sucre de llustre
- fulles de menta fresca
Elaboració:
1- Untem un motlle rectangular amb una mica de mantega i empolvorem amb una mica de farina. Col·loquem una tira de paper de forn al fons i enfarinem. Sacsegem l'excés de farina.
I fonem el xocolate al foc suau, en compte de no cremar-lo. O bé al microones. Reservem.
2- Batem la mantega amb el sucre en un bol i afegim els ous d'un en un. D'altra banda barregem la farina (tamisada) amb el llevat i amb la vainilla (si és en pols). Afegim al bol i barregem bé.
3-Dividim la massa en 2 parts. Afegim a una d'elles la xocolata fosa i barregem. Aboquem la massa al motlle, primer la de xocolata i a sobre l'altra, l'aplanem una mica amb l'espàtula perquè la superfície quedi més llisa. .
Seguidament, fem unes marques clavant l'espàtula perquè en algunes zones es barregin les capes. Serà suficient amb tres o quatre vegades.
4- Enfornem el pa de pessic a 180 °C, a dalt i baix, durant 45 minuts a mitjana alçada. Un cop cuit, treiem del forn, deixem refredar.
5- Ara, ja podem treure'l del motlle i l'empolvorem amb sucre glacé i adornem amb unes fulles de menta.
Suggeriments:
- Per fondre el xocolate, ho fem al foc al bany maria.
O al microones directament a mitjana potència durant 1 minut. Remenem, i tornem a introduir almicroones un altre 1/2 minut i remenem. Ho fem tantes vegades com calguin fins que es fongui.
- Està molt bo, acompanyat amb fruits vermells.
- Poseu la safata del forn a mitjana alçada, si la poseu molt a vall, es pot cremar per fora.
- Abans de treure'l del forn comproveu la cocció, punxant al mig del pastís amb un escura-dents.
- Ben embolicat dura un parell o tres de dies.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gracias por participar en esta página.