dijous, 17 de gener del 2019

MUSCLOS EN ESCABETX

Una recepta del xef Nandu Jubany. És un plat d'aperitiu. La seva elaboració és fàcil i el resultat espectacular. Ja m'ho direu si la proveu.



Ingredients:

- 1.300 g de musclos de roca


- 200 g d'oli d'oliva

- 20 g de vinagre

- 2 grans d'all

- Llorer

- 1 bitxo

- Julivert

- Pebre vermell

- Pebre negre en gra

- Llimona

- Aigua mineral


Elaboració:

1- Netegem amb cura els musclos. Traient-los totes les restes d'algues i corda, adherides a la closca. Això ho podeu fer o bé rascant amb un ganivet o un truc és rascar amb un fregall d'alumini que sigui nou.

2- Posem una mica d'aigua en una olla, un gra d'all, una fulla de llorer i una rodanxa de llimona, i introduïm els musclos. Engeguem el foc, tapem i vigilem quan comencin a obrir. Quan veiem que comencen a obrir els primers, els hi donem unes voltes per tal que els que estan a dalt passin a baix i s'obrin quasi tots al mateix moment. Quan sembli que tots estan oberts, apaguem el foc i els escorrem ràpidament. Així no seguiran coent-se amb l'escalfor de l'aigua.



3-Els deixem refredar una mica, i tot seguit els hi traiem la closca. Els posem sobre un paper absorbent per eixugar l'excés d'aigua. Un cop eixuts, els fregim una mica en una paella amb oli d'oliva extra, en compte de què poden esquitxar.



4- Un cop fregits, els col·loquem en una safata però que no quedin amuntegats. Els hi posem pebre vermell i el vinagre pel damunt.




5- Ara, a la paella on hem fregit els musclos, posem una mica més d'oli, si cal. Fregim l'all, el pebre negre en gra, el bitxo i una fulla de llorer. Quan l'all comença a daurar-se, retirem la paella del foc i aboquem l'oli per damunt dels musclos. D'aquesta manera es courà el pebre vermell i evaporarà el vinagre que havíem posat sobre ells.




6- Finalment, els passem a una safata o bol per anar a taula.


Bon Profit!


Suggeriments:

- Per fregir els musclos, no deixeu que s'escalfi molt l'oli. Poseu-los quan encara no estigui del tot calent, així ni esquitxaran tant.
-Els musclos
Calendari de temporada és de Gener a Setembre. Però normalment quan més se'n menja és a l'estiu, que és quan són més bons.
 - Submergits en el suc es poden guardar uns dies a la nevera. Quan els feu una mica més del compte, així ús estalviareu feina i tindreu per alguns dies per aperitiu.
- Si els voleu una mica més picants, quan fregiu els alls poseu més bitxos o esmicoleu-lo.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gracias por participar en esta página.