Recetas sencillas que te pueden ayudar a planificar tus menús diarios, celebraciones familiares y con amigos.
divendres, 27 de setembre del 2019
ARRÒS DE BACALLÀ LLEUGER
Aquest arròs és molt senzill de fer. Es pot menjar qualsevol dia, ja que l'he fet mesurant curt la ració d'arròs i posant una bona quantitat de verdures per persona, i sobretot fent servir només dues cullerades d'oli.
Ingredients:
- 50 g d'arròs bomba per persona
- 200 g de bacallà esqueixat
- 1 albergínia, tallada a daus
- 1 tomàquet madur ratllat o 2 segons la mida
- 1 ceba tallada a daus petits
- 1 pebrot verd tallat molt petit
- ½ pebrot vermell tallat a tires
- 2 grans d'all ratllat
- Julivert
- 1 gotet d'aigua per anar fent el sofregit
- 1 gotet de vi blanc sec
- 300 cc d'aigua mineral per coure l'arròs
- Sal i pebre negre molta
Elaboració:
1. Haurem posat a la vigília el bacallà en remull. Amb una aigua n'hi ha prou, després posarem menys sal a coure l'arròs.
2. Netegem les verdures, les tallem i ratllarem les que facin falta. Posarem l'albergínia en un bol 5 minuts al micro a tota potència. La passem seguidament per la planxa i la reservem. A la mateixa planxa fem les tires de pebrot vermell i també reservem.
3. En una paella amb dues cullerades d'oli, fem el sofregit. Primer, posem la ceba, remenen i anem afegint miquetes d'aigua fins que agafi coloret. Afegim un rajolí de vi sec i deixem evaporar l'alcohol. Tot seguit afegim el pebrot verd i els alls. Per últim el tomàquet, una mica de pebre vermell i deixem fer fins que tingui un color fosc.
4. Afegim al sofregit l'arròs, el rossegem durant 2 minuts. (Fins aquí podem deixar per acabar més tard)
5. Aboquem l'aigua bullent i salpebrem al gust, vigilant que el bacallà conté sal.
6. Deixem coure uns 15 minuts i quan faltin 5 per acabar escampem l'albergínia reservada per damunt.
7. Per últim afegirem el pebrot vermell a tires i julivert trinxat per decorar.
Suggeriments:
- Podeu posar les verdures que vulgueu, bròquil, carxofes, pèsols, espàrrecs verds, etc.
Com més verduretes menys arròs pel qual menjarem menys hidrats.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gracias por participar en esta página.