divendres, 27 de setembre del 2019

ARRÒS DE BACALLÀ LLEUGER



Aquest arròs és molt senzill de fer. Es pot menjar qualsevol dia, ja que l'he fet mesurant curt la ració d'arròs i posant una bona quantitat de verdures per persona, i sobretot fent servir només dues cullerades d'oli.

Ingredients:
- 50 g d'arròs bomba per persona
- 200 g de bacallà esqueixat
- 1 albergínia, tallada a daus
- 1 tomàquet madur ratllat o 2 segons la mida
- 1 ceba tallada a daus petits
- 1 pebrot verd tallat molt petit
- ½ pebrot vermell tallat a tires
- 2 grans d'all ratllat
- Julivert
- 1 gotet d'aigua per anar fent el sofregit
- 1 gotet de vi blanc sec
- 300 cc d'aigua mineral per coure l'arròs
- Sal i pebre negre molta


Elaboració:
1. Haurem posat a la vigília el bacallà en remull. Amb una aigua n'hi ha prou, després posarem menys sal a coure l'arròs.
2. Netegem les verdures, les tallem i ratllarem les que facin falta. Posarem l'albergínia en un bol 5 minuts al micro a tota potència. La passem seguidament per la planxa i la reservem. A la mateixa planxa fem les tires de pebrot vermell i també reservem.
3. En una paella amb dues cullerades d'oli, fem el sofregit. Primer, posem la ceba, remenen i anem afegint miquetes d'aigua fins que agafi coloret. Afegim un rajolí de vi sec i deixem evaporar l'alcohol. Tot seguit afegim el pebrot verd i els alls. Per últim el tomàquet, una mica de pebre vermell i deixem fer fins que tingui un color fosc.
4. Afegim al sofregit l'arròs, el rossegem durant 2 minuts. (Fins aquí podem deixar per acabar més tard)
5. Aboquem l'aigua bullent i salpebrem al gust, vigilant que el bacallà conté sal.
6. Deixem coure uns 15 minuts i quan faltin 5 per acabar escampem l'albergínia reservada per damunt.
7. Per últim afegirem el pebrot vermell a tires i julivert trinxat per decorar.

Suggeriments:
- Podeu posar les verdures que vulgueu, bròquil, carxofes, pèsols, espàrrecs verds, etc.
Com més verduretes menys arròs pel qual menjarem menys hidrats.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gracias por participar en esta página.