També, resulta molt adequada per compartir en una festa entre amics on sempre pots col·laborar en la preparació de l'esdeveniment.
Aquest plumcake salat, té d'una elaboració molt senzilla i també un cost molt econòmic i el resultat és fantàstic de gust i presència.
Aquí us deixo la recepta que estic segura que la fareu més d'una vegada.
Ingredients per a 8 persones:
- 200 g de farina
- 1 sobre de llevat sec de forn
- 3 ous
- 150 ml de llet
- 80 ml d'oli d'oliva
- 1/2 pebrot vermell
- 100 g d'olives negres i verdes
- 250 g de xoriço picant de Zamora
-. Sal i pebre al gust.
Elaboració:
1- Rentem i tallem a trossets el pebrot. El saltem en una mica oli d'oliva. Reservem
2- Escorrem i tallem les olives a trossets petits. Reservem.
3- Pelem i tallem també el xoriço a trossets petits
4- En un bol, casquem els ous i afegim l'oli, la llet, una mica de sal i pebre. Batem amb unes varetes elèctriques fins que s'integrin.
5- Tamisem la farina juntament amb el llevat i l'ajuntem amb els ous en dues o tres tandes. Barregem fins a obtenir una massa.
6- Incorporem el xoriço, les olives i el pebrot, Barregem i posem en un motlle de plum cake prèviament untat amb oli.
7- Introduïm la preparació al forn preescalfat a 180° durant uns 40 minuts.
8-Traiem del forn i deixem temperar. Un cop fred desemmotllem i ja podem servir.
Suggeriments:
- Perquè els ingredients trossejats no s'enfonsin, els enfarinem una mica abans d'introduir-los en la massa.
- Us aconsello que vigileu la cocció. Jo quan fa uns 25 minuts que cou al forn, cobreixo el motlle amb paper d'alumini perquè no es torri massa per sobre.
- Podeu fer aquesta recepta amb xoriço dolç si no us agrada els menjars picants.
- Si no us agrada el xoriço, el podeu fer amb pernil, bacó, etc.
- També es poden afegir unes llavors de rosella, lli, sèsam o pipes de gira-sol.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gracias por participar en esta página.