dilluns, 28 d’octubre del 2019

PLUMCAKE DE XORIÇO, PEBROT I OLIVES

Una recepta ideal com a aperitiu o per un àpat principal acompanyat d'una bona amanida variada.
També, resulta molt adequada per compartir en una festa entre amics on sempre pots col·laborar en la preparació de l'esdeveniment.
Aquest plumcake salat, té d'una elaboració molt senzilla i també un cost molt econòmic i el resultat és fantàstic de gust i presència.
Aquí us deixo la recepta que estic segura que la fareu més d'una vegada.






Ingredients per a 8 persones:

- 200 g de farina


- 1 sobre de llevat sec de forn
- 3 ous
- 150 ml de llet
- 80 ml d'oli d'oliva
- 1/2 pebrot vermell
- 100 g d'olives negres i verdes
- 250 g de xoriço picant de Zamora
-. Sal i pebre al gust.


Elaboració:


1- Rentem i tallem a trossets el pebrot. El saltem en una mica oli d'oliva. Reservem
2- Escorrem i tallem les olives a trossets petits. Reservem.
3- Pelem i tallem també el xoriço a trossets petits
4- En un bol, casquem els ous i afegim l'oli, la llet, una mica de sal i pebre. Batem amb unes varetes elèctriques fins que s'integrin.
5- Tamisem la farina juntament amb el llevat i l'ajuntem amb els ous en dues o tres tandes. Barregem fins a obtenir una massa.
6- Incorporem el xoriço, les olives i el pebrot, Barregem i posem en un motlle de plum cake prèviament untat amb oli.
7- Introduïm la preparació al forn preescalfat a 180° durant uns 40 minuts.
8-Traiem del forn i deixem temperar. Un cop fred desemmotllem i ja podem servir.







Suggeriments:


- Perquè els ingredients trossejats no s'enfonsin, els enfarinem una mica abans d'introduir-los en la massa.
- Us aconsello que vigileu la cocció. Jo quan fa uns 25 minuts que cou al forn, cobreixo el motlle amb paper d'alumini perquè no es torri massa per sobre.
- Podeu fer aquesta recepta amb xoriço dolç si no us agrada els menjars picants.
- Si no us agrada el xoriço, el podeu fer amb pernil, bacó, etc.
- També es poden afegir unes llavors de rosella, lli, sèsam o pipes de gira-sol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gracias por participar en esta página.