Avui una recepta healthy per tots aquells que volem cuidar-nos una mica. És un quiche lleuger fet amb "tortillas de trigo" (Fajitas), ceba, formatge fresc, ou i herbes aromàtiques fresques.
és una recepta molt fàcil que la fareu més d'una vegada, ja que el seu resultat és fantàstic.
Ingredients:
- 10 fajitas
- Un grapat de cigrons per la precocció de les fajitas
- 2 cebes o 1 de gran, tallada a llunes fines
- 3 ous L
- 75 g de formatge fresc 0% matèria grassa
- Oli d'oliva
- sal i pebre molta al gust
- farigola i alfàbrega fresca
-Un motlle rodó de 28 cm
- Paper especial de forn.
Elaboració:
- Preescalfem el forn a 200º
1- En el motlle posem les fajitas encavalcades una sobre l'altre i acabem amb una en el centre. No cal que greixem el motlle. Posem un paper de forn per al de munt amb uns cigrons a sobre per donar-li pes i que les fajitas no s'inflin. Ara, quan el forn sigui calent, introdueim les fajitas i les deixem coure durant 5 minuts. Veureu que les puntes es torren una mica.
2- Mentrestant, haurem tallat la ceba i la posem en un atuell per anar al micro. La farem coure a màxima potència durant 5 minuts. Seguidament, l'estofarem en una paella amb 2 cullerades d'oli. Vigileu en posar la ceba a l'oli, ja que conté aigua de la cocció al micro i us podeu esquitxar. Courem la ceba a foc lent i tapada. De tant en tant l'anirem remenant perquè no es cremi. Podem anar afegint miques d'aigua perquè la ceba es vagi estofant i així no farà falta afegir més oli. D'aquesta manera farem una Quiche molt baixa en greixos.
A mitja cocció, afegirem els dos grans d'all ratllats.
3- Ara posarem en un bol, els ous, el formatge , la sal i el pebre al gust de cadascú. Batem amb el minipimer fins que estiguin ben integrats. Reservem.
4- Quan la ceba estigui feta, la deixem refredar uns minuts i seguidament ja la podem abocar al bol amb la barreja dels ous i formatge. Donem unes voltes perquè es barregin bé tots els ingredients i ja podem repartir per sobre de les fajitas. Tot seguit esmicolem la farigola i l'alfàbrega pel damunt i la quantitat que vulgueu.
5- Introduïm la preparació al forn que l'haurem baixat a 180°. Deixarem coure, tapat amb paper d'alumini o de forn, durant uns 15 minuts aproximadament. És important tapar-ho perquè si no es cremarien les puntes de les fajitas.
6- Un cop la Quiche és cuita ja la podem servir per menjar-la calenteta i cruixent.
Suggeriments:
- Si voleu que quedi més cruixent, la podeu posar uns minuts sobre els fons del forn.
- Per anar ràpid, la ceba la podeu deixar feta amb antelació.
- Si no voleu fer una recepta tan light, podeu fer-la amb pasta de full o brisa, i el formatge podeu triar el que més us agradi.
- Els cigrons els podeu guardar per una altra recepta.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gracias por participar en esta página.