Ingredients:
- 2 iogurts naturals
- 2 pots (de iogurt) d'oli
- 3 pots (de iogurt) de sucre
- 6 pots (de iogurt) de farina
- 6 ous L
- 2 sobres de llevat Royal
- 500 g de mandarines
- 150 g més de sucre per posar damunt el pastís.
- 1 motlle de 31x23x5 (mida orientativa)
Elaboració:
1- Pelarem la pell taronja de les mandarines amb un pelador, sense agafar la part blanca de la pell.
2- Amb l'ajuda d'una picadora elèctrica o molinet de cafè, triturem la pell amb els 3 pots de sucre i els 150 g. Del tot el sucre aromatitzat, reservarem 150 g a part per empolvorar el cóc més tard. També farem suc de les mandarines que hem pelat i el reservarem.
3-Ara barregem els ous amb el sucre aromatitzat fins que blanquegin. Després anirem afegint els ingredients restants. Primer, la farina tamisada, després els iogurts, després l'oli i per últim el llevat. Obtindrem una pasta llisa i fina.
4- Abocarem la pasta en el motlle que l'haurem folrat els fons amb un paper de forn i greixat els laterals amb una mica de mantega.
5- Enfornarem a 180° durant 40 minuts. A mitja cocció taparem amb un paper perquè no es cremi massa pel damunt.
6- Passats els 40 minuts, desenfornem i punxem amb una broqueta de fusta per comprovar si està cuit. Si surt neta, ja estarà cuit del tot. Vigileu el temps cada forn és diferent.
Seguidament amb la mateixa broqueta punxarem tota la superfície del cóc fins al fons i el regarem amb el suc colat de mandarina que havíem reservat. Tot seguit, l'empolvorarem amb sucre aromatitzat de mandarina i el deixarem refredar un parell d'hores.
Nota:
Si voleu fer el pa de pessic més petit, feu-lo amb la meitat dels ingredients i amb un motlle més petit.
* el temps de cocció també es reduirà, seran uns 30 minuts.
* El motlle serà de 28x18x5 (mida orientativa)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gracias por participar en esta página.