dimarts, 26 de novembre del 2019

LLOM ROSTIT AL FORN AMB ESCALUNYES

Una recepta per festes que surt del clàssic Gall dindi o pollastre. És un tall diferent que sorprendrà i donaràs un toc atrevit al dinar de Nadal o Sant Esteve. 




Ingredients per 4/5 persones:


- 1 peça de llom de dos colors d'1,200 kg
- 1 cap d'all.
- 2 branquetes de romaní fresc
- 200 g d'escalunyes
- 200 g de tomàquets xerri
- 1 gotet de conyac 
- 1 gotet de vi ranci o blanc sec
- 1 cullerada de grans de pebre negre 
- 2 cullerades rases de sal Maldon o gruixuda



Elaboració:


1. Rentem el romaní i l'assequem. En un morter piquem la sal gruixuda i el pebre en gra. Després, afegim la meitat del romaní trossejat i 2 alls pelats. Piquem una altra vegada però sense acabar de triturar l'all.




2. Fem uns talls al llom no gaire profunds a la superfície més grassa, formant uns rombes. Tot seguit, untem amb la barreja preparada al morter. Premem una mica perquè entri lleugerament l'assaonament dins la carn.



*Preescalfem el forn a 180°

3. Col·loquem la carn en una safata refractària i per damunt li posem una mica d'oli. Aboquem pel voltant de la carn, la barreja del conyac i del vi. Seguidament posem les escalunyes i la resta del cap d'alls net, sense pelar i sencers.







Introduïm la safata al forn ja calent i deixem coure durant 25 minuts.





4. Mentrestant, en una paella amb un rajolí d'oli, saltem els tomàquets partits per la meitat durant un parell de minuts i els salpebrem. Reservem.




En la mateixa paella, saltem unes prunes confitades i uns pinyons amb un rajolí d'oli. Això serà al vostre gust. Jo he posat unes tres prunes per persona i 125 g de pinyons més o menys, segons el que us agradin. Reservem. 




5. Passat el temps de cocció de la carn, retirem la safata del forn. Tallem la carn sobre una fusta i la servim dins de la safata amb els sucs de la cocció, posem els tomàquets, les prunes i els pinyons al costat de la carn. I ja podem seure a taula.







Notes:
- Si us queda molt de suc en coure la carn, traieu el tall, les escalunyes i els alls. Després, coleu el suc i poseu-lo al foc a bullir per reduir-lo.
Us haig de dir, que a mi no m'ha desprès molt de suc i no he hagut de fer aquest pas.
- Si voleu, també podeu acompanyar la carn amb una altra salsa com un chutney o salsa agredolça.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gracias por participar en esta página.