Recetas sencillas que te pueden ayudar a planificar tus menús diarios, celebraciones familiares y con amigos.
dilluns, 13 de gener del 2020
CARBASSONS LLEUGERS FARCITS DE TONYINA
Aquí, teniu una recepta lleugera i bona, que la podeu fer d'acompanyament o bé de primer plat.
Els ingredients també els podeu variar, en lloc de tonyina podeu posar pernil dolç o gall dindi.
I pels que sou vegans, podeu substituir l'ou per fruit sec i la tonyina per tofu ferm. (Aquí us deixo un enllaç que explica molt bé com preparar el tofu)
Ingredients per 2 persones o per 4 si és d'acompanyament:
- 2 Carabassons rodons o dels llargs.
- 2 cebes de Figureres petites.
- 3 tomàquets de pera madurs.
- 1 llauna de tonyina mitjana.
- 2 ous dus.
- Sal, pebre, farigola i romaní fresc.
Elaboració:
1- Fiquem els ous a coure, en aigua calenta, durant 10 minuts.
2- Mentrestant, tallem els extrems dels carabassons i després els tallem per la meitat.
3- Posem els carabassons en un plat i al microones durant 4 minuts a màxima potència.
4- Ara mentre estan al micro, tallem la ceba a dauets petits. En una paella amb 2 cullerades d'oli, sofregim la ceba durant 7 minuts, a mitja cocció afegim un rajolí d'aigua o de vi blanc sec perquè s'acabi de fer, així no afegirem oli i la recepta serà més lleugera de greixos.
5- Mentre es fa la ceba, traiem els carabassons del micro i deixem refredar. Ara, també tallem els tomàquets a dauets petits (jo els he pelat una mica), reservem.
6- Quan la ceba, en aquests 7 minuts, ja ha agafat color, li afegim el tomàquet i el deixarem fer durant 3 minuts més o menys. En aquest temps, els ous ja seran cuits, els traiem i refredem sota l'aigua freda. Reservem.
7- Ara, ja estaran freds els carabassons per buidar-los. Tallem la polpa i l'afegim al sofregit de ceba i tomàquet. Rectifiquem de sal i afegim farigola i romaní. Deixant coure tot junt 2 minuts més.
8- Tot seguit i amb el foc molt baix, afegim la tonyina i l'ou tallat a trossets. Donem unes voltes per integrar tot i apaguem el foc.
9- Farcim els carabassons amb el sofregit i posem per damunt el formatge ratllat i una mica més d'herbes.
10- Tindrem el forn preescalfat a 200° amb aire i grill. Introduïm la safata dels carabassons i deixem el temps necessari perquè es fongui el formatge i s'escalfi.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gracias por participar en esta página.