divendres, 17 de gener del 2020

CROQUETES DE PERNIL IBÈRIC (CARME RUSCALLEDA)

Feia temps que buscava una recepta per fer croquetes que tingués un resultat magnífic i que a l'hora de fer-la no tingués entrebancs en fer la beixamel per la massa.

Per fi l'he trobat! És la recepta de la Carme Ruscalleda. És una recepta que he al·lucinat, és una recepta que s'assembla res a les que jo havia fet fins ara. És tan diferent de totes les que jo he llegit que per un moment vaig tenir el dubte que em quedessin bé. 


Doncs la veritat és que jo he trobat "LA RECEPTA" perfecta per mi. Em van sortir a la primera i a més a més van agradar molt a tota la família. 

No dubteu en fer-les, si les feu i us agrada la recepta, ja m'ho direu en els comentaris d'aquest Blog o a Facebook.





Ingredients:

- 160 g de pernil ibèric tallat a trossets petits. Jo he fet servir una picadora.
- 2 cullerades d'oli d'oliva verge + una mica de mantega
- 1 ceba també molt picada 
- 500 ml de llet
- 3 rovells d'ou
- 80 g de farina de blat
- 50 g de maizena
- sal i pebre, al gust
-. Un pessic de nou moscada.
Per arrebossar
- Un ou i les tres clares batudes.
- Farina i pa ratllat.
- Oli d'oliva per fregir






Elaboració:
1- En una paella gran posem una mica d'oli d'oliva i una mica de mantega. Sofregim la ceba picada molt fina, i a foc suau fins a aconseguir que agafi una mica de color. No ha de quedar fosca.





 
2- Afegim el pernil i donem unes voltes. No cal cuinar-lo gaire, així no tindrà un gust, massa fort.











3- En un bol, a part, barregem la llet, la farina, la maizena i els rovells. Batem amb les varetes. Afegim sal, pebre i la nou moscada.



4- Incorporem aquesta barreja a la paella, sense deixar de remoure i fins que la massa es desenganxi de les parets. Ha de quedar així d'espessa, com veieu al video.












5- Ara aboquem la massa en una safata i deixem refredar. Un cop estigui freda la posem a la nevera d'un dia per altre o com a mínim 6 hores.


6- Passat el temps de repòs, ja podem formar les croquetes. El primer que farem és omplir amb la massa, una mànega pastissera, d'un sol ús, amb un broquet ample. Seguidament, sobre la taula de treball i amb un paper de forn, anem formant els tubs de massa com veieu a la imatge.







7- Ara, tallarem en porcions a la mida que més us agradi. A mi, les de pernil, no m'agraden massa grans.






8- Batem l'ou i les clares. En un bol posem farina blanca i en un altre posem el pa ratllat.

9- Acabem de formar les croquetes amb les mans i seguidament les anem passant per farina blanca, l'ou i el pa ratllat, en aquest ordre.







10- Mentrestant, haurem posat una paella fonda amb oli a escalfar. Un cop tinguem les croquetes arrebossades les anirem fregint. L'oli no ha de fumejar, ha d'estar calent però sense passar-se, a uns 180° que és tot just abans que fumegi. A mesura que es vagin daurant, les anirem posant un moment a sobre de paper de cuina per treure'ls l'excés d'oli. I tot seguit les posem en una safata sense el paper, així quedaran més cruixents.





BON PROFIT!
Notes:



- Amb aquestes mesures d'ingredients, podeu fer les croquetes de qualsevol carn. Per exemple, de pollastre, de la carn del caldo, etc. 


- Podeu fer servir oli de gira-sol.


- Un cop formades les croquetes les podeu congelar. Després, es fregeixen directament congelades.




-És millor començar a fregir un cop heu format totes les croquetes, així controlareu millor la temperatura de l'oli.




- Si no teniu broquets de mànega d'un sol ús, podeu fer-ho igualment tallant la punta de la mànega a la mida que vulgueu, com més talleu més grosses quedaran les croquetes.  O si teniu una mànega de plàstic la podeu fer servir sense broquet.





-  També,un cop templada la massa, la podeu guardar directament dins de la manega a la nevera.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Gracias por participar en esta página.