Aquesta amanida és tan bona com senzilla de fer. És un primer plat molt fresc o també és un acompanyament per peix a la graella o al vapor que a mi personalment m'encanta.
És un plat que si es té en compte de no passar-se amb la ració de cuscús i l'oli, a l'estar barrejat amb verduretes es pot considerar, a parer meu, un àpat molt lleuger i ideal per portar una dieta sana i equilibrada.
És una recepta que es pot preparar amb antelació. Sempre guardarem el cuscús separat de la resta dels ingredients, i els barrejarem el mateix dia que el mengem. Els altres ingredients els podrem guardar ja tallats i preparats en tuppers diferents. L'Amanirem al moment de servir.
Ingredients per 4 persones:
- De 50 g a 75 g de cuscús per persona
- Ceba tendra picada molt fina.
- 1 tomàquet d'amanir
- 1/2 pebrot vermell
- Uns quants cogombres en vinagre.
- Menta i alfàbrega fresca, finament tallades, a parts iguals.
- Gingebre ratllat (posar en remull 10 minuts, pelar i ratllar)
- El suc d'una llimona.
- 100 cc Salsa de soja
- Un bon raig d'oli de sèsam o d'oli d'oliva. Jo faig servir oli d'oliva verge-extra
Elaboració:
Prepararem el cuscús. Normalment si utilitzem una marca precuita com per exemple @DeCecco, el que farem és seguir les instruccions que indica el fabricant en l'envàs.
Jo he fet servir, 300 g de cuscús i 300 cc d'aigua.
1- Primer posem a escalfar l'aigua fins que comenci a bullir. Apaguem el foc i introduïm el cuscús. Deixem que absorbeixi l'aigua durant el temps que posi en l'envàs (de 3 a 5 minuts normalment).
Passat el temps recomanat, passem el cuscús a una safata plana i remenem lleugerament amb una forquilla per separar els grans del cuscús i afegim un rajolí d'oli d'oliva. Deixem refredar i continuem amb la preparació dels altres ingredients. Un cop fred guardeu-lo a la nevera perquè sigui ben fresquet.
2- Ara tallarem ben petit el tomàquet i el deixarem en un colador perquè escorri el seu suc. Després, tallem la ceba tendra molt petita i reservem. Fem el mateix amb el pebrot vermell i els cogombres.
3- El gingebre, si no el tenim pelat i congelat, que és el que jo us aconsello, perquè és molt fàcil ratllar-lo, l'haureu de posar una mica en remull des del començament de la recepta per facilitar el procés de pelar i ratllar. La quantitat serà al vostre gust, si us agrada que predomini més o menys el seu sabor a l'amaniment.
4- Ara, trinxarem la menta i l'alfàbrega a parts iguals, i la quantitat també al vostre gust. Per orientar-vos, mireu les fotos i veureu el que he fet servir jo per quatre persones. Sempre podreu rectificar algun ingredient al final quan tasteu l'amanida.
5- Seguidament, ja podrem barrejar el cuscús fred amb les hortalisses i cogombres, la menta i alfàbrega. Remenem per integrar i seguidament amanim amb la barreja del suc de mitja llimona, soja, el gingebre i una mica d'oli d'oliva, aquest al vostre gust.
3- El gingebre, si no el tenim pelat i congelat, que és el que jo us aconsello, perquè és molt fàcil ratllar-lo, l'haureu de posar una mica en remull des del començament de la recepta per facilitar el procés de pelar i ratllar. La quantitat serà al vostre gust, si us agrada que predomini més o menys el seu sabor a l'amaniment.
4- Ara, trinxarem la menta i l'alfàbrega a parts iguals, i la quantitat també al vostre gust. Per orientar-vos, mireu les fotos i veureu el que he fet servir jo per quatre persones. Sempre podreu rectificar algun ingredient al final quan tasteu l'amanida.
5- Seguidament, ja podrem barrejar el cuscús fred amb les hortalisses i cogombres, la menta i alfàbrega. Remenem per integrar i seguidament amanim amb la barreja del suc de mitja llimona, soja, el gingebre i una mica d'oli d'oliva, aquest al vostre gust.
BON PROFIT!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gracias por participar en esta página.