Aquesta manera de fer-les, és molt lleugera, ja que tots els components estan cuinats al forn o a la planxa amb molt poc oli.
A més a més, les salses per acompanyar, una d'elles és un guacamole, que tots sabeu les grans propietats d'aquest aliment, una salsa Tzatziki, que la faig amb iogurt desnatat i la salsa Valentina picant.
Ingredients de les fajitas
Ingredients de les fajitas
- 2 pits de pollastre sense pell i os
- 1/2 pebrot vermell tallat a daus petits
- 1 pebrot verd tallat a daus petits
- 1 ceba tallada a daus
- 1 albergínia tallada a rodelles per fer a la planxa (això és optatiu)
- El suc d'una llimona
- Sal, pebre negre i comí en pols.
- Oli d'oliva verge extra
- 1/2 pebrot vermell tallat a daus petits
- 1 pebrot verd tallat a daus petits
- 1 ceba tallada a daus
- 1 albergínia tallada a rodelles per fer a la planxa (això és optatiu)
- El suc d'una llimona
- Sal, pebre negre i comí en pols.
- Oli d'oliva verge extra
Elaboració:
1- Tallem el pollastre a tires o a daus no gaire gras. El posem en un bol i en condimentem amb llimona, sal, pebre negre i una mica de comí en pols (aquest últim optatiu)
Remenem amb una espàtula per barrejar tots els ingredients amb el pollastre i afegim seguidament un rajolí d'oli, com 3 cullerades soperes.
Remenem amb una espàtula per barrejar tots els ingredients amb el pollastre i afegim seguidament un rajolí d'oli, com 3 cullerades soperes.
2- Ara, folrem una safata amb paper de forn, posem les verdures al damunt i les untem amb una mica d'oli. Haurem preescalfat el forn a 180°. Introduïm les verdures al forn ja calent i les deixem coure durant 15-20 minuts, a mitja cocció remenem una mica perquè es facin per tots costats.
Mentre es fan les verdures, en posem torrar les fajitas com veieu a la foto. Heu d'anar amb compte perquè es torren molt ràpid.
3- Quan ja heu tret les fajitas del forn, les poseu en un plat sense tapar-les perquè no s'estovin i quedin cruixents.
Mentre es fan les verdures, en posem torrar les fajitas com veieu a la foto. Heu d'anar amb compte perquè es torren molt ràpid.
Aquest és un petit truc que us estalviarà feina |
3- Quan ja heu tret les fajitas del forn, les poseu en un plat sense tapar-les perquè no s'estovin i quedin cruixents.
Com veieu a la foto les "tortillas" queden amb una forma que va molt bé per emplenar-les |
4- Esperem que les verdures estiguin cuites. Ara podem començar a fer el pollastre, que és tan senzill com posar a escalfar una paella amb un rajolí d'oli. Quan sigui calent, aboquem el pollastre i deixem coure fins que agafi un color daurat. El traiem i el posem en un plat.
5- Ara, ja podem posar al mig de la taula el pollastre amb les verdures, les tortillas, el guacamole, les salses que vulgueu triar i les albergínies si és que heu decidit de fer-les.
Cada comensal es prepararà les fajitas al seu gust i a gaudir d'aquest àpat bo i divertit.
Les salses:
5- Ara, ja podem posar al mig de la taula el pollastre amb les verdures, les tortillas, el guacamole, les salses que vulgueu triar i les albergínies si és que heu decidit de fer-les.
Cada comensal es prepararà les fajitas al seu gust i a gaudir d'aquest àpat bo i divertit.
Les salses:
* Salsa Valentina
És una salsa comercial vermella i picant, que la podeu trobar en establiments especialitzats en menjars mexicans.
- 1 alvocat tallat a brunoise
- 1 tomàquet d'amanir vermell però sigui ferm
- 1/2 ceba blanca dolça
- El suc de 1/2 llima
- 1 tomàquet d'amanir vermell però sigui ferm
- 1/2 ceba blanca dolça
- El suc de 1/2 llima
- Una mica de fulles de coriandre trinxades
- sal a gust
- salsa de Tabasco verda , al vostre gust. També podeu posar jalapeños confitats a trossets.
- sal a gust
- salsa de Tabasco verda , al vostre gust. També podeu posar jalapeños confitats a trossets.
Elaboració
1. tallem el tomàquet dauets petits i el posem en un escorredor per eliminar l'aigua que desprèn, així no aigualeix la preparació.
2. tallem igualment la ceba a trossets petits. Reservem.
3. tallem a trossets l'alvocat, i el ruixem a l'hora amb el suc de la llima perquè no s'oxidi. Ara ja podem barrejar tots aquests ingredients que hem trossejat i els amanirem. Posant-los, la sal, el jalapeño i el coriandre, aquests últims al vostre gust.
Nota: En lloc de fer-ho a trossets també ho podeu passar pel minipimer.
3. tallem a trossets l'alvocat, i el ruixem a l'hora amb el suc de la llima perquè no s'oxidi. Ara ja podem barrejar tots aquests ingredients que hem trossejat i els amanirem. Posant-los, la sal, el jalapeño i el coriandre, aquests últims al vostre gust.
Nota: En lloc de fer-ho a trossets també ho podeu passar pel minipimer.
* Tzatziki
El iogurt de la salsa tzatziki el podeu triar al vostre gust, podeu utilitzar iogurt grec, quedarà molt més cremós. Si el feu amb desnatats, escorreu-los bé en un colador perquè treguin tot el sèrum.
Ingredients:
Ingredients:
- 2 iogurts (250 g)
- 1 cogombre mitjà tallat molt petit
- 1 cullerada d'oli d'oliva
- 2 cullerades de menta picada fresca
- 1 gra d'all trinxat
- 1/2 llimona, pebre.
Barregeu tots els ingredients fins a aconseguir una crema homogènia.
Suggeriments:
*Crema agra
*Crema agra
Una altra salsa que us pot anar bé és la salsa agra. En aquest cas la base és una nata de cuinar. Aquesta, no és light evidentment però pot ser que també us agradi.
Ingredients:
- 100 g de crema de llet
- El suc de 1/4 llimona
- 3 cogombres confitats en vinagre
- 1/2 alvocat
- Anet fresc
- El suc de 1/4 llimona
- 3 cogombres confitats en vinagre
- 1/2 alvocat
- Anet fresc
Elaboració:
Muntem amb el batedor, la crema de llet i el suc de llimona. Un cop muntada li afegim, cogombres confitats, l'alvocat tallats a brunoise petit i anet fresc picat. Dins d'aquesta salsa podeu posar el que més us agradi, per exemple només cogombres o cogombres i ceba tallats molt petit, o només herbes aromàtiques fresques (anet, cibulet, farigola), formatge, etc.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Gracias por participar en esta página.